Η πτώση του Dow Jones επηρέασε τα ασιατικά χρηματιστήρια – Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές
Την πτωτική πορεία που σημείωσαν την Τρίτη οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq, ακολούθησαν την Τετάρτη και τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς όλες οι χρηματαγορές έκλεισαν με απώλειες. Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei παρουσίασε πτώση της τάξεως του 0,8% και έκλεισε στις 17.701,47 μονάδες.
61
Την πτωτική πορεία που σημείωσαν την Τρίτη οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq, ακολούθησαν την Τετάρτη και τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς όλες οι χρηματαγορές έκλεισαν με απώλειες. Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei παρουσίασε πτώση της τάξεως του 0,8% και έκλεισε στις 17.701,47 μονάδες.
Αντίστοιχη μείωση παρουσίασαν τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κoνγκ, της Σιγκαπούρης, αλλά και της Ταϊλάνδης. Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση της τάξεως του 12,5% προσεγγίζοντας τις 14.458,99 μονάδες.
Ο δείκτης Straits Time στη Σιγκαπούρη έκλεισε στις 2.059,13 μονάδες, μειωμένος κατά 1,45% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης. Στην Ταϊλάνδη ο δείκτης ΣΕΤ μειώθηκε κατά 3,40% και έκλεισε στις 345,60 μονάδες.
Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν να ανακάμπτουν, καθώς από τις πρώτες ώρες των συνεδριάσεων της Τετάρτης κινούνται ανοδικά. Ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου ανέκαμψε κατά 21% στην αρχή της συνεδρίασης, μετά το άρθρο της Wall Street Journal, το οποίο ανέφερε ότι ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Εμπορίου των ΗΠΑ θα αποδεχόταν τη συγχώνευση της αμερικανικής Επιχείρησης Υγρών Καυσίμων με την αντίστοιχη γαλλική.
Το χρηματιστήριο του Αμστερνταμ κινούνταν ανοδικά κατά 4% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ενώ ανοδικές τάσεις κατέγραφε και το γερμανικό Deutsche Boerse με το δείκτη εταιρειών υψηλής τεχνολογίας να σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,3%.
Reuters, Assiciated Press
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγίου Βαλεντίνου: Dating apps, sexting και AI – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο στον έρωτα
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό
- Καταγγελία της Φενέρμπαχτσε για τη σύρραξη στο ΟΑΚΑ μετά το buzzer beater του Μπόλντγουιν
- «Ανθοδέσμες» από κρουασάν και unboxing στον έρωτα, που… περνά από τον φούρνο και το ζαχαροπλαστείο
