48

Επεισόδια ξέσπασαν σε καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων, κοντά στην πόλη της Βηθλεέμ, αμέσως μετά τη λήξη της επίσκεψης του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με γκλομπ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, τα επεισόδια προκλήθηκαν, όταν δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν βίαια τα πλήθη, που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την επίσκεψη του Ποντίφικα, και ξυλοκόπησαν τρεις πολίτες.


Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόσμου, που επιτέθηκε με τη σειρά του κατά των αστυνομικών. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο παιδιά, ενώ αναφέρθηκαν και τραυματίες ανάμεσα στους αστυνομικούς.


Associated Press

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ