Εκκληση του Τούρκου πρωθυπουργού προς τον ιδιωτικό τομέα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού
Σε ζωντανή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV το Σάββατο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ έκανε έκκληση στον ιδιωτικό τομέα να συνδράμει στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, ώστε μέχρι το τέλος του 2000 το επίπεδό του σε ετήσιο ρυθμό να πέσει στο συμφωνημένο με το ΔΝΤ 20%.
52
Σε ζωντανή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV το Σάββατο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ έκανε έκκληση στον ιδιωτικό τομέα να συνδράμει στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, ώστε μέχρι το τέλος του 2000 το επίπεδό του σε ετήσιο ρυθμό να πέσει στο συμφωνημένο με το ΔΝΤ 20%.
Την Παρασκευή, το Κρατικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το Φεβρουάριο ο δείκτης τιμών χονδρικής αυξήθηκε κατά 4,1% και ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατά 3,7%, φέροντας τους αντίστοιχους ετήσιους ρυθμούς αύξησης στο 67,5% και 69,7%. Στο τέλος του 1999 οι δείκτες είχαν διαμορφωθεί αντίστοιχα στο 62,9% και 68,8%.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την εκταμίευση τριετούς δανείου ύψους 4 δισ. δολαρίων (1,36 τρισ. δρχ.), η τουρκική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μειώσει τον πληθωρισμό στο 20% έως τα τέλη του 2000. Η επίτευξη του στόχου θεωρείται κρίσιμης σημασίας και ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεσή του να τον επιτύχει.
Νοιώθω αισιόδοξος ότι ο ιδιωτικός τομέας, με παράδειγμα προς μίμηση από τους μεγάλους ομίλους της χώρας, θα δράσει με μεγαλύτερη πειθαρχία τόνισε ο Μπ.Ετζεβίτ, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι τιμές του δημόσιου τομέα είχαν μειωθεί, αλλά πως συνεχίζεται η τάση αύξησης των τιμών στον ιδιωτικό τομέα.
Ο στόχος σχετικά με τον πληθωρισμό δεν μπορεί να επιτευχθεί αποκλειστικά χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Είναι απαραίτητο να συνδράμει στην προσπάθεια και ο ιδιωτικός τομέας δήλωσε χαρακτηριστικά.
Reuters
- Εξασφάλισε και άλλα εισιτήρια ο Ολυμπιακός: Ανοίγει ακόμη μία θύρα στη Λιβαδειά για τον κόσμο
- Γιώργος Μαζωνάκης: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο τραγουδιστής
- Στάρμερ: Θα αναπτύξει αεροπλανοφόρο στον Βόρειο Ατλαντικό – Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο, αν χρειαστεί
- Ο καλός καιρός μπλόκαρε τους δρόμους – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Κοινή έξοδος για Γιασικεβίτσιους και Ομπράντοβιτς στα μπουζούκια (vid)
- ICE: Ετοιμάζει «χρυσά» κέντρα κράτησης σε όλες τις ΗΠΑ
