34

Με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης και υπουργό Φυσικών Καταστροφών Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, αλλά και τα προβλήματα της περιοχής, με έμφαση στο ζήτημα της Γιουγκοσλαβίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Σ.Σοϊγκού για τη βοήθεια της Ρωσίας στη διάρκεια των σεισμών και των πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και υπενθύμισε τη σημαντική συμβολή των δύο χωρών στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία μέσω της κοινής τους πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση της οργάνωσης FOCUS.

Eπιπλέον, ο Γ.Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Σ.Σοϊγκού για την επιστολή που μετέφερε προς τον Κώστα Σημίτη εκ μέρους του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, με την οποία -όπως επισήμανε- μεταξύ άλλων προσκαλεί τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη Μόσχα.

ΑΠΕ