
Παραινέσεις Στεφανόπουλου στα κόμματα για την προεκλογική εκστρατεία
Με μεγάλη παρέλαση τμημάτων μαθητών, Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 87η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.
46
Με μεγάλη παρέλαση τμημάτων μαθητών, Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 87η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, καθώς και οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής πριν από την παρέλαση στη Νομαρχία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας σε προσφώνηση του νομάρχη Ιωαννίνων Νίκου Ζαρμπαλά, αναφέρθηκε στην ενότητα του ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα έκανε και παραινέσεις προς τα κόμματα για τις εκλογές της 9ης Απριλίου. Είμαι βέβαιος, είπε ο Κ.Στεφανόπουλος, ότι με τη θέληση των κομμάτων και τη διακομματική κοινή συνεννόηση θα επιτευχθεί να διεξαγάγουμε και αυτό τον προεκλογικό αγώνα, όχι απλώς κατά δημοκρατικό τρόπο, αφού περί αυτού δεν μου μένει καμία αμφιβολία, γιατί έχουμε μάθει εδώ και πολλά χρόνια να κάνουμε δημοκρατικές εκλογές κατά τον πλέον άψογο τρόπο, αλλά να γίνει και ο δημοκρατικός αγώνας με ίσες προϋποθέσεις μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ετσι, θα μπορεί και ο ελληνικός λαός να εκτιμήσει όσα του προσφέρουν οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις και να κάνει μια υπεύθυνη εκλογή, η οποία είναι το ύψιστο δικαίωμά του.
Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να απέχουν από τη διαδικασία, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να δίνουν το λόγο σε όλα τα υποψήφια κόμματα. Παρατήρησε ότι οι εκλογικές δαπάνες είναι μεγάλες, αλλά, όπως είπε, δεν γίνεται διαφορετικά, γιατί θα πρέπει τα κόμματα να προβάλουν τις θέσεις τους, προκειμένου ο λαός να γνωρίζει τί ψηφίζει.
ΑΠΕ
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «Θεσμική σκευωρία»
- Βρετανοί νέοι και άνεργοι ψάχνουν λύση στον στρατό
- Γιατί οι πλούσιοι Κινέζοι αναζητούν πολυτελείς κατοικίες στη Ζιμπάμπουε
