Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την ΕΕ να προωθήσει τη μεταρρύθμιση των τηλεπικοινωνιών
Σε δηλώσεις της τη Δευτέρα, η εμπορική αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Τσαρλίν Μπαρτσέφκι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) να προωθήσει τη μεταρρύθμιση του τομέα των τηλεπικοινωνιών, εκφράζοντας τις ανησυχίες της χώρας της ως προς τη μη τήρηση των δεσμεύσεων των 15 απέναντι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO).
52
Σε δηλώσεις της τη Δευτέρα, η εμπορική αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Τσαρλίν Μπαρτσέφκι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) να προωθήσει τη μεταρρύθμιση του τομέα των τηλεπικοινωνιών, εκφράζοντας τις ανησυχίες της χώρας της ως προς τη μη τήρηση των δεσμεύσεων των 15 απέναντι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO).
Σύμφωνα με την Τ.Μπαρτσέφσκι, αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, η ΕΕ θα πρέπει να ανοίξει την αγορά τηλεπικοινωνιών στον ανταγωνισμό.
Η Αμερικανίδα εμπορική αντιπρόσωπος, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, κάνει ειδική μνεία στη διαδικασία χορήγησης άδειας λειτουργίας η οποία ισχύει στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ισπανία για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, θεωρώντας την υπερβολικά γραφειοκρατική και σε ορισμένα σημεία της περιττή.
Επιπλέον, η Ουάσινγκτον καταγγέλλει την πρακτική υπέρογκων τιμών που χρεώνουν ορισμένες ευρωπαϊκές εταιρείες για τις μισθωμένες γραμμές, ενώ κάλεσε την ΕΕ να λάβει επείγοντα μέτρα για να βελτιώσει τους κανόνες που διέπουν τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και να ολοκληρώσει τα ανακοινωθέντα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.
Τέλος, οι ΗΠΑ παροτρύνουν την ΕΕ να υιοθετήσει το αμερικανικό σύστημα δημοπρατήσεων για την απονομή μήκους κυμάτων στις τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί



