Νέος νόμος επιτρέπει τη διεθνή διαιτησία μεταξύ εργοληπτών και κράτους
Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε νόμο, ο οποίος καθιερώνει τη διεθνή διαιτησία στις διαφορές επιχειρήσεων με το κράτος, καλύπτοντας ένα φάσμα έργων στις υποδομές και την ενέργεια, συνολικού ύψους 22 δισ. δολαρίων.
46
Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε νόμο, ο οποίος καθιερώνει τη διεθνή διαιτησία στις διαφορές επιχειρήσεων με το κράτος, καλύπτοντας ένα φάσμα έργων στις υποδομές και την ενέργεια, συνολικού ύψους 22 δισ. δολαρίων.
Ο νόμος δεν θα ισχύσει μόνο για μελλοντικά έργα αλλά και αναδρομικά για έργα των οποίων οι συμβάσεις έχουν ήδη υπογραφεί δήλωσε ενώπιον του Κοινοβουλίου ο υπουργός Ενέργειας Τζουμχούρ Ερσουμέρ, λίγο πριν από την τελική ψηφοφορία, αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Ο νόμος, ο οποίος αναμενόταν εδώ και καιρό από επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατασκευή δημοσίων έργων στην Τουρκία, καλύπτει συνολικά 135 σχεδιασμένα έργα στο χώρο της ενέργειας. Σε 46 από αυτά, οι συμβάσεις έχουν ήδη υπογραφεί.
Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι τουρκικές εταιρείες και οι ξένες εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζονται για την κατασκευή δημόσιων έργων στην Τουρκία, μπορούν να προσφεύγουν σε διεθνή διαιτησία για τις διαφορές τους με το τουρκικό κράτος.
Reuters
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
