55

Κατά 800% αυξήθηκε το 1999 ο παράνομος τζόγος σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, ενώ τριπλάσιος ήταν ο αριθμός ατόμων που συνελήφθησαν να παίζουν ζάρια, χαρτιά και άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια σε χαρτοπαικτικές λέσχες και καφενεία στην Αττική, αναφέρει σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα η εφημερίδα Το Βήμα.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο, κυρίως τις ημέρες των εορτών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, πάνω από 240 εκατ. δρχ. κατασχέθηκαν το 1999 στα τραπέζια του παράνομου τζόγου, ενώ συνελήφθησαν 2.544 άτομα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε καφενεία και χαρτοπαικτικές λέσχες της Αττικής.


Μόνο το μήνα Δεκέμβριο, οι άνδρες της αστυνομίας κατάσχεσαν 43 εκατ. δρχ. και συνέλαβαν 269 άτομα, που κυρίως έπαιζαν ζάρια και χαρτιά.


Σημειώνεται ότι το 1998 το συνολικό ποσό, που κατασχέθηκε, έφτασε τα 30 εκατ. δρχ., ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν 536 άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ