
Αντικειμενικές αξίες αγροτεμαχίων σε 14 νομούς και εντός σχεδίου ακινήτων σε 8 νομούς
Από τις 31 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να ισχύουν οι αντικειμενικές αξίες των εκτός σχεδίου περιοχών σε 14 νομούς της χώρας, ενώ από τις 14 Ιανουαρίου 2000 θα ισχύσουν οι αξίες σε 240 περιοχές εντός σχεδίου πόλης σε οκτώ νομούς της χώρας, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.
55
Από τις 31 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να ισχύουν οι αντικειμενικές αξίες των εκτός σχεδίου περιοχών σε 14 νομούς της χώρας, ενώ από τις 14 Ιανουαρίου 2000 θα ισχύσουν οι αξίες σε 240 περιοχές εντός σχεδίου πόλης σε οκτώ νομούς της χώρας, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.
Οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 1999 αφορούν αγροτεμάχια σε εκτός σχεδίου εκτάσεις σε 190 δήμους και κοινότητες στους νομούς Δράμας, Δωδεκανήσων, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Λέσβου, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Χανίων και Χίου.
Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων που θα ισχύσουν από τις 14 Ιανουαρίου 2000 αφορούν 240 εντός σχεδίου περιοχές στους νομούς Πέλλας, Πιερίας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Κυκλάδων.
Η υψηλότερη τιμή που καθορίστηκε για τις 240 εντός σχεδίου πόλεως περιοχές σημειώνεται στο δήμο Σούρπης του νομού Μαγνησίας με 260.000 δρχ. το τ.μ., ενώ η μικρότερη είναι 110.000 δρχ. το τ.μ. σε διάφορες άλλες περιοχές.
Οσον αφορά στα αγροτεμάχια, η υψηλότερη Αρχική Βασική Αξία Γης συναντάται στα Χανιά με 8.000 δρχ. το τ.μ., ενώ στη Σαντορίνη η τιμή είναι 1.800 δρχ./τ.μ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης εντός του πρώτου τριμήνου του 2000 του αντικειμενικού συστήματος και στις περιοχές εντός σχεδίου πόλεως με νέες εντάξεις, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ξεκινήσει τις διαδικασίες αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών, καθώς έχει παρέλθει διετία από την προηγούμενη αύξησή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «Θεσμική σκευωρία»
- Βρετανοί νέοι και άνεργοι ψάχνουν λύση στον στρατό
