
Θα σεβαστεί τις ειρηνευτικές συμφωνίες για τερματισμό του εμφυλίου ο Πορτίγιο
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλφόνσο Πορτίγιο υποσχέθηκε πως θα τηρήσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του 1996, που έβαλαν τέλος σε δεκαετίες εμφύλιου πολέμου, ενώ κάλεσε το στρατό να σεβαστεί τον άνεμο της αλλαγής που πνέει στη χώρα.
46
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλφόνσο Πορτίγιο υποσχέθηκε πως θα τηρήσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του 1996, που έβαλαν τέλος σε δεκαετίες εμφύλιου πολέμου, ενώ κάλεσε το στρατό να σεβαστεί τον άνεμο της αλλαγής που πνέει στη χώρα.
Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, ο Πορτίγιο που υποστηρίχθηκε από το δεξιό Δημοκρατικό Κίνημα της Γουατεμάλας -κόμμα που έχει ιδρύσει τέως δικτάτορας της χώρας- λαμβάνει το 68,3%.
Αυτή είναι νίκη του λαού της Γουατεμάλας δήλωσε ο Πορτίγιο, που υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα είναι κυβέρνηση όλων των πολιτών της χώρας. Ο Πορτίγιο δεσμεύθηκε να εφαρμόσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του 1996, οι οποίες προβλέπουν τον περιορισμό του ρόλου του στρατού και την αναγνώριση των δικαιωμάτων των Ινδιάνων.
Reuters
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
- Η Ουκρανία κατηγορεί το Ισραήλ για παράνομη διακίνηση «κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών»
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας
- Η Κορίνθιανς ξήλωσε την καρέκλα που κάθονταν ρατσιστής οπαδός που έβρισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα

