48

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει και τις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν, και εξαπολύοντας μία ακόμα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε, το Σάββατο, τις εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης.

Στο επίκεντρο των εργασιών της δεύτερης ημέρας βρέθηκαν η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση των καταλήψεων στα σχολεία και η επικείμενη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι.


Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι έχουν διαμορφωθεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως ανέφερε, έχει δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που εκφράζεται από το κυβερνών κόμμα, η οποία μπορεί να δώσει τη νίκη.


Ο Σημίτης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προετοιμάσει τη φάση που θα ακολουθήσει και η οποία, όπως ανέφερε, θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της εκλογικής αναμέτρησης, στην οποία το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει έχοντας ως πλεονεκτήματα την οικονομική και την κοινωνική του πολιτική.


Η νίκη στις εκλογές θα ανοίξει την προοπτική μας και θα οδηγηθούμε στο διάδοχο ΠΑΣΟΚ που θέλουμε όλοι, υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Σκανδαλίδης στη δευτερολογία του. Στη συνέχεια, απέρριψε το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συμφέρον να διεξαγάγει τις εκλογές το Μάρτιο, τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατή η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Μάρτιο, αν η χώρα ενταχθεί στην ΟΝΕ και αν η κυβέρνηση βελτιώσει την ήδη βελτιωμένη κοινωνική της πολιτική, τότε θα έχει καλύτερα αποτελέσματα τον Οκτώβριο και όχι το Μάρτιο.


Το θέμα της στάσης της Ελλάδας στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι έθεσε ο πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην κοινότητα Χρήστος Παπουτσής.
Ο Παπουτσής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει σαφή, ενιαία και σταθερή
θέση, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στην πρόταση της επιτροπής Πρόντι για την αναβάθμιση της Τουρκίας στην κοινότητα, λέγοντας ότι προσβάλλει την αξιοπιστία της ΕΕ, καθώς αναιρεί τις προϋποθέσεις του Λουξεμβούργου και υποβαθμίζει τη σύνδεση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού στην εξέλιξη των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία.

ΑΠΕ