
Υπό όρους η παράδοση των Leopard-2 στην Τουρκία σύμφωνα με την Der Spiegel
Το θέμα της πώλησης αρμάτων μάχης τύπου Leopard-2 από τη Γερμανία στην Τουρκία απασχολεί ξανά τη γερμανική κοινή γνώμη και τον Τύπο. Η εβδομαδιαία πολιτική επιθεώρηση Der Spiegel επανέρχεται στο θέμα και στην τελευταία της έκδοση υποστηρίζει ότι ο καγκελάριος Σρέντερ και ο υπουργός Εξωτερικών Φίσερ συμφώνησαν στους όρους, βάσει των οποίων θα καταστεί δυνατή η πώληση των αρμάτων μάχης στην Τουρκία.
52
Το θέμα της πώλησης αρμάτων μάχης τύπου Leopard-2 από τη Γερμανία στην Τουρκία απασχολεί ξανά τη γερμανική κοινή γνώμη και τον Τύπο. Η εβδομαδιαία πολιτική επιθεώρηση Der Spiegel επανέρχεται στο θέμα και στην τελευταία της έκδοση υποστηρίζει ότι ο καγκελάριος Σρέντερ και ο υπουργός Εξωτερικών Φίσερ συμφώνησαν στους όρους, βάσει των οποίων θα καταστεί δυνατή η πώληση των αρμάτων μάχης στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τους όρους αυτούς, όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό, η κυβέρνηση Σρέντερ ζητεί από την Τουρκία πρώτον, να μετατρέψει τη θανατική ποινή που επέβαλε στον Οτζαλάν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, δεύτερον, να σταματήσει τη βία εναντίον των Κούρδων και, τρίτον, να μην παρεμβάλει εμπόδια στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Οπως σημειώνει η γερμανική πολιτική επιθεώρηση οι κυβερνητικοί εταίροι θεωρούν, ότι μόνο στην περίπτωση που η Τουρκία θα πληροί τους παραπάνω όρους θα καταστεί δυνατόν να αποσπάσουν τη συγκατάθεση της γερμανικής Βουλής και της κοινής γνώμης για την πώληση των Leopard. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπορούσε τότε να δώσει την άδεια στην Τουρκία να παράγει τα τεθωρακισμένα, αλλά και πάλι το μεγαλύτερο μέρος θα κατασκευάζεται στη Γερμανία.
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε πάντως, ότι υπάρχει τέτοια συμφωνία, ενώ το ίδιο έκανε και η εκπρόσωπος των Πρασίνων για αμυντικά θέματα, Αγκέλικα Μπερ. Πρόσθεσε, όμως, ότι το κριτήριο για την πώληση των αρμάτων είναι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
ΜΠΕ
- Πολυτελή ακίνητα: Πωλείται το ιδιωτικό νησί του εκλιπόντος δισεκατομμυριούχου της Swarovski κοντά στη Βενετία
- Συνταγή: Κέικ λεμονιού
- «Άνοιξη της δυσαρέσκειας» στη Ρωσία; – Ο Πούτιν απέναντι σε αυξανόμενες φωνές διαμαρτυρίας
- ΗΠΑ: Θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς από τη Γερμανία
- Κοινωνικός τουρισμός: Τέλος χρόνου για το πρόγραμμα – Ποιοι πρέπει να σπεύσουν
- Τραμπ: Γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη
- Πως τα blueberries επηρεάζουν το σώμα μας;
- Μετράει αγωγές η Κάιλι Τζένερ – Ακόμη μία οικιακή βοηθός καταγγέλλει κακομεταχείριση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442