46

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δήλωσε, την Τρίτη, ότι δεν έχει καμιά ανησυχία σε σχέση με τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις που προγραμματίζονται να γίνουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, στο τέλος της εβδομάδας.

Περιμένω πως θα γίνουν διαδηλώσεις. Αυτό δεν με ανησυχεί και σκέπτομαι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στα ζητήματα ασφαλείας, δήλωσε ο Κλίντον στους δημοσιογράφους, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την έξαρση των επιθέσεων και των αντιαμερικανικών διαδηλώσεων κατά τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησης του υπουργικού του Συμβουλίου, με θέμα τις διαπραγματεύσεις με το Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό.

Γνωρίζω καλά ότι η Ελλάδα έχει μακρά και πλούσια παράδοση σε διαδηλώσεις αναρχικών, κομμουνιστών και αριστερών. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι διαφωνούν, όπως ξέρετε, μαζί μου, εξαιτίας της πολιτικής μου στο Κόσοβο. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι σύμμαχοι, όχι μόνο στους κόλπους του ΝΑΤΟ, αλλά και σε άλλους σημαντικούς τομείς, πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Επιθυμούμε διακαώς μια διευθέτηση των εντάσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για το Αιγαίο και κυρίως για την Κύπρο. Και θεωρώ ότι όλοι οι Ελληνες συμμερίζονται αυτή την επιθυμία, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές τους πεποιθήσεις, πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Μπιλ Κλίντον θα βρίσκεται στην Ελλάδα από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα, στο πλαίσιο 12ήμερης περιοδείας του, στην οποία περιλαμβάνεται επίσκεψή του στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Iταλία.

ΑΠΕ