
Συνελήφθη ένας ύποπτος για τη βόμβα στη Νετάνια
Εναν Παλαιστίνιο συνέλαβε την Κυριακή η ισραηλινή αστυνομία ως ύποπτο για την έκρηξη που έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής στην πόλη Νετάνια, βόρεια του Τελ Αβίβ, κατά την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μετέδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός του στρατού.
67
Εναν Παλαιστίνιο συνέλαβε την Κυριακή η ισραηλινή αστυνομία ως ύποπτο για την έκρηξη που έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής στην πόλη Νετάνια, βόρεια του Τελ Αβίβ, κατά την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μετέδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός του στρατού.
Κανένας από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο Νισίμ Μπεζαλέλ, οδηγός ταξί που κινούνταν στην οδό Χερζλ, δήλωσε στο Ράδιο Ισραήλ ότι η έκρηξη, που έγινε γύρω στις 11:30 ώρα Ελλάδας, εκτίναξε στον αέρα έναν άνδρα.
Η έκρηξη προκλήθηκε από τρεις αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετημένους μέσα σε σωλήνες δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, και η αστυνομία υποπτεύεται ότι τοποθετήθηκε από ισλαμικές ομάδες που αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία. Μια επιπλέον βόμβα εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας σε κοντινό προς την έκρηξη σημείο.
Σημειώνεται ότι τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το Σάββατο, ότι το ισλαμικό κίνημα της Χαμάς δημοσίευσε προκήρυξη στην οποία απειλούσε με επιθέσεις τους πολίτες του Ισραήλ.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι και οι ΗΠΑ είχαν συνομιλίες για την τελική φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Η Νετάνια θεωρείται το κέντρο του οργανωμένου εγκλήματος στο Ισραήλ, ενώ στην πόλη έχουν επανειλημμένα σημειωθεί εκρήξεις βομβών.
Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Associated Press
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Οι χαμένες ευκαιρίες του Κιρ Στάρμερ για μια επιστροφή στο μέλλον
- Νότια Αφρική: Αναζητούνται 82 συνεπιβάτες γυναίκας που πέθανε από χανταϊό
- Ολυμπιακός: «Έκρυψαν» την μπάλα και τελείωσε τη φάση ο ΜακΚίσικ με τρίποντο (vid)
- Έφυγε από τη ζωή ο ιερέας Σπυρίδων Τσιάκαλος, γνωστός ως παπά-Τσάκαλος
- Η επίσκεψη Μπακογιάννη στον Καραμανλή και η οριστική απουσία του πρώην πρωθυπουργού από το Συνέδριο
- Πότε είναι αργά για μια βράβευση; Για την 96χρονη Τζουν Σκουίμπ, ποτέ


