Αλλάζει χέρια το 38% της Royal Olympic Cruises
Το 38% της Royal Olympic Cruises, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας κρουαζιερών και από τις μεγαλύτερες διεθνώς, αναμένεται να αποκτήσει τις προσεχείς ημέρες ο Κύπριος πλοιοκτήτης, Κ. Λοΐζος.
76
Το 38% της Royal Olympic Cruises, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας κρουαζιερών και από τις μεγαλύτερες διεθνώς, αναμένεται να αποκτήσει τις προσεχείς ημέρες ο Κύπριος πλοιοκτήτης, Κ. Λοΐζος.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Κύπριος επιχειρηματίας θα αποκτήσει το μερίδιο (25,5%) του μεγαλομετόχου της ROC, Αλεξ. Κιοσέογλου, ενώ ο άλλος μεγαλομέτοχος της ROC, o Ανδρέας Ποταμιάνος, θα εξακολουθήσει να παραμένει στη μεγάλη ελληνική εταιρεία κρουαζιερόπλοιων.
Μετά την περυσινή χρονιά, όπoυ η ROC παρουσίασε σημαντικές ζημιές, και τα φετινά οικονομικά αποτελέσματά της είναι μάλλον απογοητευτικά. Οι ελληνικές κρουαζιέρες γενικότερα παρουσίασαν σημαντικές απώλειες, λόγω του θέματος Οτζαλάν, του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και των σεισμών της 7ης Σεπτεμβρίου στην Αττική. Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς 40% περίπου των τουριστών – κυρίως Αμερικανοί και Βρετανοί – ακύρωσαν το ταξίδι/κρουαζιέρα τους στην Ελλάδα, εξαιτίας αυτών των γεγονότων.
Η συμφωνία ανάμεσα στη ROC και τον Κύπριο επιχειρηματία θα επισημοποιηθεί, κατά πληροφορίες, στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Ο Α. Ποταμιάνος θα συμμετέχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
ΑΠΕ
- Sing for Greece 2026: Απόψε ο μεγάλος τελικός για την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision
- Αντίστροφη μέτρηση για δηλώσεις και έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
- Το Q&A του Μπλόσομγκεϊμ για Ολυμπιακό, Φουρνιέ – Βεζένκοφ και… Μπόλντγουιν (pics)
- Βενετία: Η στιγμή που ταχύπλοο συγκρούεται με γόνδολες – Στο νερό τουρίστες
- Κακοκαιρία: Σφυροκόπημα στη Δυτική Ελλάδα – Εκτεταμένες πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι λόγω κατολισθήσεων
- Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων – Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
