40

Η Deutsche Bank ΑG ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 1,3% στο τρίτο τρίμηνο του 1999 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ποσοστό, πολύ χαμηλότερο από το αναμενόμενο, εξηγείται κυρίως από το υψηλό κόστος της απορρόφησης της αμερικανικής Bankers Trust Corp. και η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε η τράπεζα.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 77 εκατομμύρια ευρώ (82 εκατ. δολ.) κατά το γ τρίμηνο, έναντι των 300 εκατ. ευρώ (321εκατ. δολ.) που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η διαφορά οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση κατά 76,5% των διοικητικών δαπανών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 1998, και η οποία αντιστοιχεί στα έξοδα απορρόφησης της Bankers Trust, καθώς και σε αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και σε πριμ για τους εργαζομένους στον τομέα του investment banking.

Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Deutsche Bank άνοιξαν με πτώση άνω του 2% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Η Deutsche Bank είναι η πρώτη γερμανική τράπεζα που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το γ΄τρίμηνο του 1999 και, κατά έναν αναλυτή της αγοράς, ίσως σηματοδοτήσει την αρχή εξαγγελιών χαμηλοτέρων των προβλεπομένων κερδών από όλες τις άλλες γερμανικές τράπεζες.

Associated Press