
Αυξημένα κατά 358% τα καθαρά κέρδη της Ιονικής Επενδύσεων
Αθήνα: Σε 4,6 δισ. δρχ. ανήλθαν το πρώτο εννεάμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της Ιονικής Επενδύσεων, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 358% σε σχέση με πέρυσι. Στο ίδιο διάστημα, η υπεραξία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 5,8 δισ. δρχ.
40
Αθήνα: Σε 4,6 δισ. δρχ. ανήλθαν το πρώτο εννεάμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της Ιονικής Επενδύσεων, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 358% σε σχέση με πέρυσι. Στο ίδιο διάστημα, η υπεραξία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 5,8 δισ. δρχ.
Η υψηλή κερδοφορία αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των κερδών από αγοραπωλησίες χρεογράφων, τα οποία ανήλθαν -στο εννεάμηνο- σε 4,8 δισ. δρχ., αυξημένα κατά 337% συγκριτικά με πέρυσι. Οι πρόσοδοι του χαρτοφυλακίου ξεπέρασαν τα 108 εκατ. δραχμές.
Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας -σε τρέχουσες τιμές κατά κατηγορία επενδύσεων- κατανέμεται κατά 78% σε μετοχές και κατά 22% σε διαθέσιμα.
Οι δέκα μεγαλύτερες επενδύσεις του χαρτοφυλακίου ήταν οι εξής: Alpha Τράπεζα Πίστεως, Interamerican, Intracom, Panafon, Εθνική, Μινωικές Γραμμές, ΟΤΕ, Ηρακλής, Τιτάνας και Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως (3Ε).
Σημειώνεται ότι η εσωτερική αξία της μετοχής αυξήθηκε κατά 198% και ανήλθε σε 4.001 δρχ. Μάλιστα , το ποσοστό της ανόδου είναι κατά 31% υψηλότερο από το αντίστοιχο του γενικού δείκτη τιμών στη Σοφοκλέους.
ΜΠΕ
- Η Αντζελίνα Τζολί πούλησε την ιστορική έπαυλή της στο Χόλιγουντ για 30 εκατ. δολάρια
- NBA: Οι Θάντερ ισοπέδωσαν τους Λέικερς, 1-0 και για τους Πίστονς (vids)
- Greek Banks Reshape Insurance Sector With New Deals
- Σαλαμίνα: Περιπολικό παρέσυρε 12χρονη έξω από σχολείο τραυματίζοντάς την σοβαρά στο πόδι
- Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα μέχρι το Final Four της Euroleague
- Γαστούνη: Οκτώ προσαγωγές για τον εμπρησμό του μαγαζιού του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί

