
Και νέα μείωση των επιτοκίων προβλέπεται έως το τέλος του έτους
Ενώ η μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 0,5% οδήγησε σε άνοδο το Γενικό Δείκτη, σε δημοσίευμά της, την Πέμπτη, η εφημερίδα Το Βήμα προβλέπει και νέα μείωση των επιτοκίων έως το τέλος του χρόνου.
67
Ενώ η μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 0,5% οδήγησε σε άνοδο το Γενικό Δείκτη, σε δημοσίευμά της, την Πέμπτη, η εφημερίδα Το Βήμα προβλέπει και νέα μείωση των επιτοκίων έως το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν να υπάρξει και νέα ανάλογη μείωση των βασικών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας έως το τέλος του έτους, με πιθανότερο διάστημα αυτό του Δεκεμβρίου.
Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Γ.Παπαϊωάννου, ο διεθνής οίκος JP Morgan επισημαίνει ότι η πτώση στα παρεμβατικά επιτόκια της Τράπεζας της Ελλάδος απαντά καθησυχαστικά στις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για τα όντως υψηλά ελληνικά επιτόκια. Η JP Morgan εκτιμά ότι η νέα μείωση των επιτοκίων θα φτάσει έως και τη 1 ποσοστιαία μονάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επεισοδιακή καταδίωξη 49χρονου στου Ρέντη – Τράκαρε με περιπολικό και προσέκρουσε σε κάγκελα πριν συλληφθεί
- ΠΑΟΚ: Αυτή είναι η ποινή της ΔΕΑΒ για όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου «ταξίδεψαν» με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Βίντεο από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που έκανε απάτες με κέρδη 3 εκατ. ευρώ
- Επισφραγίζει τη διαχωριστική γραμμή με Μητσοτάκη ο Καραμανλής – Με έτοιμο μηχανισμό για νέο κόμμα ο Σαμαράς
- Καταργεί την αύξηση της τιμής του ντίζελ για τους αλλοδαπούς οδηγούς η Σλοβακία

