34

Δεν συμμερίζεται ο βουλευτής και τέως υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, την ευφορία για τη διαφαινόμενη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, και εκφράζει την απαισιοδοξία του.

Aυτό διεφάνη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, το Σάββατο στο Ηράκλειο, όπου επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η ολιγαρχία συνεχίζει να υφίσταται στην Τουρκία, και το στρατιωτικό και γραφειοκρατικό κατεστημένο είναι πανίσχυρο όσο ποτέ άλλοτε.

Ο Ετζεβίτ είναι εθνικοσοσιαλιστής, ο συνέταιρός του είναι οι Γκρίζοι Λύκοι και, για να υπάρξουν αποτελέσματα, πρέπει να υπάρξει δημοκρατία, που δυστυχώς δεν υπάρχει. Συμφωνώ ότι ο απλός Τούρκος είναι αδελφός μας, όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τους Στρατηγούς, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην τουρκική υποψηφιότητα για ένταξη στην Ε.Ε., ο Πάγκαλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εξαπατηθεί από τη στάση της Τουρκίας, και για να συναινέσει στο να καταστεί υποψήφια χώρα, πρέπει η γείτονα να κάνει κάποια βήματα μπροστά, όπως να αποδεχθεί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να μην προβάλλει καμία δυσκολία στην πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ενωση.

ΑΠΕ