
Μεγάλη έκθεση για την Ευρώπη την Εποχή του Χαλκού στο Παρίσι.
Παρισι Η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Ελλάδα, αναδύεται μέσα από τα έργα που εκτίθενται στην μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση με τίτλο Η Ευρώπη την εποχή του Οδυσσέα-Θεοί και ήρωες στην εποχή του Χαλκού, η οποία φιλοξενείται στο μουσείο Grand Palais..
46
Παρισι Η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Ελλάδα, αναδύεται μέσα από τα έργα που εκτίθενται στην μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση με τίτλο Η Ευρώπη την εποχή του Οδυσσέα-Θεοί και ήρωες στην εποχή του Χαλκού, η οποία φιλοξενείται στο μουσείο Grand Palais..
Περίπου 500 έργα από την εποχή του χαλκού από όλη την Ευρώπη ανάμεσα στα οποία και 90 προερχόμενα από τα μουσεία της Θήβας, του Ηρακλείου, του Ναυπλίου, της Νάξου, καθώς και από τον αρχαιολογικό χώρο της Θήρας, αναδύουν την Ευρώπη ως μια πολιτισμική οντότητα με κοινή ιστορία και πολιτισμική συγγένεια και συνέχεια, ενώ υπενθυμίζουν ότι το λίκνο του πολιτισμού είναι η Ελλάδα.
Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας και της συνεργασίας του Musee National Danois της Κοπεγχάγης, του Kunst und Asstellunghalle της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Βόννη) της Reunion des Musees Nationaux Association Grancaise d Action Artistique του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η έκθεση έχει παρουσιαστεί στην Κοπεγχάγη και τη Βόννη ενώ στο Παρίσι θα παραμείνει μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2000 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί , από τις 11 Φεβρουαρίου του 2000, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.
ΜΠΕ
- Η «μηχανή» του Λουίς Ενρίκε φαντάζει ανίκητη
- Μπάγερν-Παρί 1-1: Θριαμβευτές οι Γάλλοι, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League (vid)
- Άλμπερτ: «Δεν θα αφήσουμε τον Άταμαν να αλλάξει την κατάσταση, χωρίς να παίξει καλύτερο μπάσκετ»
- Γιορτή σήμερα 7 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]
- Σερέλης: «Δεν παίξαμε καλή άμυνα και δεχθήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό»



