Ξίδι: Η απόλαυση φτάνει στο ΤΟΠ!
Ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί, από μήλα ή με εστραγκόν, ξίδι βαλσάμικο, κρέμα βαλσάμικου, γεύσεις, αρώματα και παράδοση πολλών ετών. Από το σταφύλι στο μπουκάλι!
Ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί, από μήλα ή με εστραγκόν, ξίδι βαλσάμικο, κρέμα βαλσάμικου, γεύσεις, αρώματα και παράδοση πολλών ετών. Από το σταφύλι στο μπουκάλι!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα». Και τώρα αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι «ένα αχλάδι την ημέρα, την παχυσαρκία κάνει πέρα».

Με την αγορά προϊόντων Kellogg’s στις ειδικά σηματοδοτημένες συσκευασίες των Corn Flakes 375 γρ., Coco Pops 375 γρ., Coco Pops Chocos 375 γρ. και των Coco Pops Mini Crocs 350 γρ., έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2015, δεν προσφέρουμε μόνο ένα θρεπτικό πρωινό αλλά βοηθάμε συγχρόνως στην παροχή πρωινών γευμάτων σε παιδιά των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS στην Ελλάδα και του SOPHIA FOUNDATION FOR CHILDREN στην Κύπρο.
Πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεφάνθη ότι το κατεργασμένο κρέας προκαλεί καρκίνο. Η αντίδραση της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων ήταν άμεση με τους ιταλοί παραγωγοί αλλαντικών να αντικρούουν τον ισχυρισμό. Το in.gr επισκέφθηκε μονάδες παραγωγής προσούτο στην Πάρμα, προκειμένου να ακούσει και την άλλη άποψη.

Περίπου 2,5 χιλιάδες χρόνια πριν, ο Ιπποκράτης σε συγγράμματα του με την ονομασία «Περί Διαίτης» είχε εκφράσει τη θέση ότι η τροφή μπορεί να είναι το φάρμακό μας. Τα τελευταία χρόνια και χάρη στη ραγδαίας εξέλιξης της επιστήμης, η άποψή του τεκμηριώνεται ολοένα και περισσότερο.
Βραβείο αναρτημένης ανακοίνωσης κατέκτησε η ελληνική μελέτη «Ανάπτυξη και μελέτη ελληνικού τύπου ψωμιού και ζυμαρικών για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας βιταμίνης D» του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Διατροφικών Παραγόντων που διεξήχθη στη Σεούλ της Νότιας Κορέας (22-25 Νοεμβρίου).
Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο, τόσο την πρόληψη όσο και στη διαχείριση του διαβήτη, γι' αυτό και φέτος το Διεθνές Ίδρυμα για τον Διαβήτη την θέτει στο επίκεντρο της εκστρατείας ενημέρωσης για το διάστημα 2015-2016.
Τα νεαρά άτομα που τρώνε περισσότερες από πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα έχουν υγιέστερη καρδιά όταν μεγαλώνουν, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Circulation.
Εφάμιλλης αξίας με το μητρικό γάλα, το αβγό είναι ίσως η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, όπως τονίζουν οι ειδικοί, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.
Νέα μελέτη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποκαλύπτει ποια υγρά επιλέγουν οι Έλληνες στη διατροφή τους, πόσο συχνά τα καταναλώνουν καθώς και πόσες θερμίδες προσλαμβάνουν από αυτά. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ευρωπαικούς λαούς, φαίνεται οτι παίρνουμε τις περισσότερες «υγρές» θερμίδες μας από από τα διάφορα ροφήματα καφέ, τα γαλακτοκομικά και... τα αλκοολούχα ποτά, και λιγότερο από χυμούς φρούτων, αναψυκτικά, τσάι και άλλα αφεψήματα!
Μην τρώτε βιαστικά και εν κινήσει το πρωινό σας γιατί κινδυνεύετε να πάρετε κιλά, μας συμβουλεύουν βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Health Psychology.
Αν θέλετε να τρώτε υγιεινά και να διατηρείτε μακριά τα περιττά κιλά, δεν έχετε παρά να τρώτε περισσότερα φρούτα και να αποφεύγετε τα αμυλούχα λαχανικά, συμβουλεύουν αμερικανοί ερευνητές.
Στις ημέρες μας, κυριαρχεί η άποψη ότι ο οργανισμός μας έχει αρκετές βιταμίνες το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, υποφέρει από ανεπάρκεια βιταμινών τον χειμώνα ενώ την άνοιξη, η έλλειψη βιταμινών αυξάνεται και η κατάσταση επιδεινώνεται.
Φάτε λιγότερο και κερδίσετε περισσότερα χρόνια ζωής με υγεία, προτείνουν αμερικανοί ερευνητές βάσει μελέτης που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Gerontology: Medical Sciences.
Η απόδοση του μαθητή στο σχολείο δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλά έχει διαβάσει. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή διατροφή. Νηστικό αρκούδι δεν... αποδίδει καλά στα μαθήματα!
Η εταιρεία Ε.Ι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., συνεπής στην υπόσχεσή της να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, δημιουργεί ένα καινοτόμο προϊόν, τα νέα Cream Crackers με κριθάρι, βρώμη & β-γλυκάνη. Η β-γλυκάνη είναι μια διαλυτή φυτική ίνα που προέρχεται από την βρώμη και η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν και να υιοθετήσουν υγιεινούς τρόπους διατροφής, επιλέγοντας πρωτογενή τρόφιμα που παράγονται με πολύ μικρή επεξεργασία και μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της θρεπτικής αξίας του ημερήσιου διαιτολογίου.
Τα δημητριακά Kellogg’s ξεκινούν από απλούς σπόρους που ψήνονται προσεκτικά, εμπλουτίζονται με 8 βιταμίνες και μέταλλα. και καταλήγουν με αγάπη και φροντίδα σε ένα μπολ για ένα τραγανό και απολαυστικό πρωινό γεύμα. Διαλέγουμε μία από τις πολλές γεύσεις δημητριακών Kellogg’s, προσθέτουμε γάλα και τα συνοδεύουμε μαζί με ένα φρούτο ή φυσικό χυμό φρούτων και η ημέρα μας ξεκινά με ένα ισορροπημένο πρωινό γεύμα.
Φέτος, η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με πιο διασκεδαστικό τρόπο για τους μικρούς μας φίλους, αφού τα αγαπημένα MINIONS καταφθάνουν στα Παιδικά Δημητριακά της Nestlé!
Η κατανάλωση φρούτων και χυμών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως ο χυμός φραγκοστάφυλου συμβάλλει στη βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας των ατόμων που καπνίζουν, σύμφωνα με ελληνική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στο Λονδίνο.
Οι γονείς των υπέρβαρων παιδιών είναι πιθανότερο να τους περιορίζουν την πρόσβαση στην τροφή, αν και οι ίδιοι έχουν περιττά κιλά, δείχνει νέα αμερικανική μελέτη. Αντιθέτως, οι γονείς μπορεί να ασκούν πίεση στο παιδί να φάει περισσότερο όταν αυτοί έχουν φυσιολογικό βάρος.
Συγκριτικά με τα υπόλοιπα λίπη, το παρθένο ελαιόλαδο έχει καλύτερες επιδράσεις στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος καθώς και στην LDL («κακή») χοληστερόλη, μετά τα γεύματα, σύμφωνα με ιταλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Nutrition and Diabetes.
Η υγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης προβλημάτων που αφορούν σε συγκεκριμένες εγκεφαλικές λειτουργίες καθώς μεγαλώνουμε, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι χρόνος που περνούν καθιστοί, στη δουλειά ή στο σπίτι, έχει αρνητική επίπτωση στη διατροφή τους. Ωστόσο, αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Η υγιεινή διατροφή σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή νόσο, καρκίνο και άλλες παθήσεις, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που έγινε σε ενηλίκους με χαμηλό εισόδημα.
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442