Δήμος Αθηναίων: Καλοκαίρι με δράσεις στα σχολεία της Αθήνας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και ασφαλείς χώρους παιχνιδιού σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες».
«Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί ένα πρόγραμμα ψυχαγωγικών δράσεων με ελεύθερη συμμετοχή αξιοποιώντας τα σχολικά κτίρια της πόλης. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και ασφαλείς χώρους παιχνιδιού σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες» αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωση του.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Και φέτος το καλοκαίρι, προσφέρουμε τις καλύτερες επιλογές στους μικρούς μας φίλους. Με τα προγράμματα “Ανοιχτά Σχολεία”, και “Ανοιχτά προαύλια”, δημιουργούμε σημεία συνάντησης και άθλησης για τα παιδιά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες για ψυχαγωγία, κοινωνική αλληλεπίδραση και ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον. Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στις οικογένειες της πόλης, και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους γονείς».
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Διαγενεακής Αλληλεγγύης, Θωμάς Γεωργιάδης, δήλωσε: «Η μεγάλη ανταπόκριση των οικογενειών τα προηγούμενα χρόνια επιβεβαιώνει τη σημασία του προγράμματος “Ανοιχτά Σχολεία” για τις γειτονιές της Αθήνας. Συνεχίζουμε να δίνουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους».
Ημερήσια δημιουργική απασχόληση στις γειτονιές της Αθήνας
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όπως προσθέτει μεταξύ άλλων ο Δήμος Αθηναίων στην ανακοίνωση του, τα «Ανοιχτά Σχολεία» θα κρατήσουν παρέα σε συνολικά 1.540 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, μετατρέποντας τα σχολικά κτίρια σε τόπους συνάντησης και ψυχαγωγίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων.