Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026
weather-icon 36o
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ντίλιαν ξέρει περισσότερα από όσα η Δικαιοσύνη – Αποκαλύπτει συμφωνία με την ΕΥΠ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ντίλιαν ξέρει περισσότερα από όσα η Δικαιοσύνη – Αποκαλύπτει συμφωνία με την ΕΥΠ

«Αυτήν την 'πολιτική ευθύνη', της συγκάλυψης, ανέλαβε ο κ. Δημητριάδης, όταν παραιτήθηκε; Ας απαντήσει ο πολιτικός του προϊστάμενος και υπεύθυνος για την ΕΥΠ, Κυριάκος Μητσοτάκης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις του Βήματος

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

«Ο Ισραηλινός απόστρατος, που παρέχει κατασκοπευτικά λογισμικά σε κυβερνήσεις, ξαναχτυπά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «μετά τον ανοιχτό εκβιασμό στον πρωθυπουργό με τις δηλώσεις περί Νίξον που έχασε τις εκλογές όταν προσπάθησε να συγκαλύψει το Watergate και την παρέμβαση της τελευταίας βδομάδας, ο Ταλ Ντίλιαν, επανέρχεται».

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «στο Βήμα σήμερα, η πλευρά Ντίλιαν δηλώνει ανοιχτά πως το ‘ντιλάρισμα’ για τις παράνομες παρακολουθήσεις έλαβε μορφή συμφωνητικού συνεργασίας ανάμεσα στην εταιρεία του και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών το 2020».

«Ναι, την ΕΥΠ, την οποία η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέχρι σήμερα έχει στο απυρόβλητο, αφού ‘δεν είδε’ καμία αποχρώσα ένδειξη για την εμπλοκή της. Την ΕΥΠ, της οποίας άμεσος προϊστάμενος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «επικαλείται, επίσης, η πλευρά Ντίλιαν, την ύπαρξη δεκάδων e-mails ανάμεσα στην εταιρεία του, INTELLEXA και κρατικούς υπαλλήλους (κυρίως πράκτορες της ΕΥΠ), όπως αναφέρεται, σε σχέση με τη χρήση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού ‘Predator’ (έπρεπε να λυθούν και οι απορίες για την καθημερινή χρήση!)».

Και αναρωτιέται «γιατί η Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη αποκτήσει πρόσβαση στο υλικό που επικαλείται η πλευρά Ντίλιαν; Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Μπακέλας, στον οποίο εκκρεμεί αυτή η στιγμή η υπόθεση θα παρέμβει, ως οφείλει;».

«Αυτήν την ‘πολιτική ευθύνη’, της συγκάλυψης, ανέλαβε ο κ. Δημητριάδης, όταν παραιτήθηκε; Ας απαντήσει ο πολιτικός του προϊστάμενος και υπεύθυνος για την ΕΥΠ, Κυριάκος Μητσοτάκης», σημειώνει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026
Cookies