Αποκλείστηκε οριστικά το ενδεχόμενο δολοφονίας του Μιχάλη Καλογήρου
Η Εισαγγελία Εφετών γνωμοδότησε ότι ο θάνατος του 39χρονου οφειλόταν σε παθολογικά αίτια.
Στην απόρριψη της προσφυγής κατά της εισαγγελικής διάταξης που απέκλειε το ενδεχόμενο αρπαγής και δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου προχώρησε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.
Η σορός του άτυχου 39χρονου, που είχε εξαφανιστεί από τη Λάρισα στις 30 Δεκεμβρίου 2024, είχε βρεθεί έπειτα από 45 ημέρες σε μια πλαγιά στον Τύρναβο, κοντά σε μια κτηνοτροφική μονάδα, με την οικογένειά του να μιλά για απαγωγή και δολοφονία.
Η οικογένεια Καλογήρου στη δικαιοσύνη
Λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό του Βασίλη Καλογήρου, η οικογένεια του 39χρονου είχε καταθέσει δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας κατά κάθε υπευθύνου για την αρπαγή του στη Λάρισα και τη δολοφονία του στη συνέχεια.
Από την πλευρά της Δικαιοσύνης, είχε ξεκινήσει η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας, ενώ καταθέσεις δίνονταν και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας που διεξήγαγε παράλληλα και την προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο παραγγελίας που δόθηκε από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Είχαν προηγηθεί δημόσιες αναφορές της μητέρας του Βασίλη Καλογήρου, Σοφίας Αποστολάκη (εν ενεργεία εισαγγελική λειτουργός τότε) για δολοφονία του γιου της.
Το καλοκαίρι μετά και την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην οποία αναφερόταν ως ενεργός αιτία θανάτου η θανατηφόρος υποθερμία και οι όποιες αλλοιώσεις στο σώμα καταγράφονταν ως μεταθανάτιες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στην διάταξη του ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης των εγκλημάτων της αρπαγής και της ανθρωποκτονίας, ούτε άλλου αδικήματος προβλεπόμενου στον Ποινικό Κώδικα καταλήγοντας έτσι πως θα πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία της η έγκληση του πατέρα του 39χρονου.
Προσφυγή και στο μέλλον… ΕΔΔΑ
Ωστόσο, η οικογένεια Καλογήρου κατέθεσε τον Σεπτέμβριο προσφυγή κατά της απορριπτικής απόφασης του εισαγγελέα Πρωτοδικών στην Εισαγγελία Εφετών, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να απορρίπτει και αυτή την προσφυγή, υποστηρίζοντας πως ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου οφείλονταν σε παθολογικά αίτια και όχι ως αποτέλεσμα κάποιας εγκληματικής ενέργειας.
Πλέον, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η οικογένεια του Βασίλη Καλογήρου εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο πλαίσιο της μη ενδελεχούς έρευνας από τις δικαστικές αρχές, καθώς επιμένει στο σενάριο της αρπαγής και δολοφονίας του 39χρονου.
- Greek Tax Authority: No Such Thing as Free Gifts for Influencers
- Σκύλος μόνος στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Αρκούν 10 λεπτά για να απειληθεί η ζωή του
- Άργος: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που «προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο» – Νοσηλεύεται στην Αττική
- Παναθηναϊκός: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιαμπουσέλε
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442