Στη Χάποελ Τελ Αβίβ συνεχίζει την καριέρα του ο Βασίλιε Μίτσιτς, μετά την επιστροφή του από το NBA. Για να αποκτήσει τον Σέρβο γκαρντ, η Ισραηλινή ομάδα χρειάστηκε να του προσφέρει ένα «χρυσό» συμβόλαιο, ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια (6 εκατομμύρια/χρόνο).
Ο πρόεδρος της Χάποελ, Οφέρ Γιανάι, μίλησε στο podcast του «Euroinsiders» για την εν λόγω μεταγραφή, και αποκάλυψε ότι ο 31χρονος επέλεξε να αγωνιστεί σε αυτούς, καθώς προτίμησε το όραμα της ομάδας, παρότι η Ρεάλ Μαδρίτης του έκανε μεγαλύτερη προσφορά.
Η δήλωση του Γιανάι για τον Μίτσιτς
«Υπάρχουν πολλά χρήματα στον κόσμο, αλλά το πάθος και το όραμα είναι σε έλλειψη. Αν τα έχεις, θέλεις να είσαι μέρος της ιστορίας. Πάρε για παράδειγμα τον Μίτσιτς.
Η Ρεάλ του πρόσφερε περισσότερα χρήματα από εμάς, αλλά εκείνος επέλεξε εμάς. Αν είχε πάει στη Ρεάλ , θα είχε κερδίσει την Euroleague. Αλλά επέλεξε να έρθει μαζί μας και να αποτελέσει μέρος του οράματος να οδηγήσει μια ομάδα του Eurocup στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Ίσως πετύχει ακόμη περισσότερα… Τώρα είναι η σειρά του», δήλωσε.
Στη συνέχεια ανέφερε πως η αρχική πρόταση της ομάδας ήταν χαμηλότερη από αυτή που ζητούσε ο Μίτσιτς, ωστόσο ο Σέρβος σκέφτηκε το όραμα του Γιανάι και άλλαξε την απόφασή του, ενώ αποκάλυψε και την κουβέντα που αντάλλαξαν όταν υπεγράφη η συμφωνία.
«Στην αρχή, δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία λόγω του ποσού των χρημάτων που ζητούσε. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποί του μας ζήτησαν να υποβάλουμε μια νέα προσφορά. Είπα στον Μίτσιτς: «Ζητούσες πολλά χρήματα, αλλά είχα την αίσθηση ότι θα έπαιζες για τη Χάποελ». Αφού υπογράφηκε η συμφωνία, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Θυμάσαι όταν μου είπες για το όραμά σου; Ονειρεύτηκα ότι έπαιζα για τη Χάποελ εκείνο το βράδυ». Απάντησα, μισο-αστειευόμενος, «Μακάρι να μου το είχες πει νωρίτερα, ώστε να πληρώσουμε λιγότερα»».
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
«Βόμβα» από τη «Repubblica», αποκάλυψε ότι η Εθνική Ιταλίας έγινε... μπάχαλο λίγες ώρες πριν τον «τελικό» με τη Βοσνία, επειδή οι διεθνείς ζήτησαν 300.000 € έκαστος ως πριμ πρόκρισης στο Μουντιάλ! Η παρέμβαση και τα... γκάζια του Γκατούζο δεν έσωσαν τους Ατζούρι από το (νέο) φιάσκο.
LIVE: Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 18:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός για την 24η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
Με εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε ο Πανσερραϊκός που έβαλε φωτιά στα πλέι άουτ, συνεχίζοντας αήττητος για 4ο σερί παιχνίδι. Πάντως, παραμένει 13ος με 20 βαθμούς. Η Κηφισιά μείωσε με πέναλτι που έκανε ο Τσαούσης