Νίκη της Λετονίας επί της Σλοβενίας (100-88) – Τι συνέβη με Ντόντσιτς
Η «οικοδέσποινα» της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ, Λετονία, «πάτησε» γκάζι στην 4η περίοδο και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα ενόψει της συμμετοχής της στο Τουρνουά «Ακρόπολις»
Με κορυφαίους τους Κρίσταπς Πορζίνγκις (20π.) και Ντάβις Μπέρτανς (16π.) η Λετονία αναδείχτηκε νικήτρια στη φιλική αναμέτρηση με τη Σλοβενία με 100-88, στη Xiaomi Arena στη Ρίγα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το Ευρωμπάσκετ 2025 που αρχίζει στις 27 Αυγούστου.
Η «οικοδέσποινα» της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ, Λετονία… πάτησε γκάζι στην 4η περίοδο και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα ενόψει της συμμετοχής της στο Τουρνουά «Ακρόπολις».
Στιγμιαία ανησυχία στη Σλοβενία για τον τραυματισμό του σούπερ σταρ της Λούκα Ντόντσιτς, που όμως φαίνεται μάλλον να γλιτώνει τα χειρότερα και να υπάρχει αισιοδοξία για τη συμμετοχή του στο Eurobasket 2025. Ο παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς τραυματίστηκε στο 23ο λεπτό, μετά από σύγκρουση με τον συμπαίκτη του Γκρεγκόρ Χρόβατ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και να επιστρέψει με… πολιτικά για να παρακολουθήσει το υπόλοιπο της φιλικής αναμέτρησης.
Ο Ντόντσιτς είχε προλάβει να σημειώσει 26 πόντους με 2/4 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 7/7 βολές, ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ.
Από πλευράς νικητών, ο Πορζίνγκις πέτυχε τους 15 από τους 20 πόντους του στο β΄ μέρος, όταν δηλαδή ο Ντόντσιτς βρισκόταν εκτός παρκέ.
Η Λετονία αντιμετωπίζει την εθνική Ελλάδας την ερχόμενη Τετάρτη (20/8 στις 20:00) στο ΟΑΚΑ, για το τουρνουά «Ακρόπολις».
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.