Ημερίδα για τη Βιωσιμότητα στον Πολιτισμό
«Η δραστηριότητα στον χώρο του θεάτρου, όπως και σε άλλους τομείς του πολιτισμού και της τέχνης».
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου διοργανώνει την Ημερίδα Sustainable Culture Toolkit, μία σημαντική συνάντηση για τη βιωσιμότητα στον πολιτισμό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ Sustainable Culture Toolkit (SCT), την Τρίτη 22 Ιουλίου 2025 στις 13:30 στο Goethe Institut (Ομήρου 14-16, Αθήνα).
Τι θα δούμε στην Ημερίδα
Συμπληρώνοντας 70 χρόνια παρουσίας, το Φεστιβάλ αναγνωρίζει την ανάγκη για πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο καλλιτεχνικό προγραμματισμό και επιδιώκει την ενίσχυση του διαλόγου επάνω στα ζητήματα εφαρμογής των αντίστοιχων πρακτικών στις παραστατικές τέχνες.
Ποιοι συμμετέχουν – Θεματικές συνομιλίες και συμμετοχικά εργαστήρια
Στην ημερίδα, διακεκριμένες/οι ομιλήτριες/ές θα ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις για τον πολιτισμό ως πλαίσιο σκέψης, πρακτικής και συλλογικής ευθύνης, με αφορμή την παρουσίαση του έργου Erasmus+ Sustainable Culture Toolkit (SCT).
Θεματικές συνομιλίες και συμμετοχικά εργαστήρια για την περιβαλλοντική διαχείριση και σχεδιασμό στον πολιτισμό, στοχεύουν στην ανάδειξη της τέχνης ως μέσου ευαισθητοποίησης και προώθησης της βιωσιμότητας.
Το πρόγραμμα Erasmus+ Sustainable Culture Toolkit φιλοδοξεί να υποστηρίξει πολιτιστικούς οργανισμούς, ομάδες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού και των παραστατικών τεχνών μέσα από την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης εργαλειοθήκης, η οποία περιλαμβάνει πρακτικούς πόρους, κατευθύνσεις και παραδείγματα βιώσιμων πρακτικών κατά την εφαρμογή των καλλιτεχνικών προγραμμάτων, αλλά και το περιθώριο μακροπρόθεσμου περιβαλλοντικού σχεδιασμού.
Η παγκόσμια κλιματική κρίση είναι για όλους μας κοινή πρόκληση και ευθύνη
Το έργο υλοποιείται από διεθνή κοινοπραξία οργανισμών, με συντονιστή το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, και τη συμμετοχή των Nowy Teatr (Πολωνία), Théâtre de Liège (Βέλγιο) και Οργάνωση Γη (Ελλάδα).
Όπως επισημαίνεται στον οδηγό SCT: «Η δραστηριότητα στον χώρο του θεάτρου, όπως και σε άλλους τομείς του πολιτισμού και της τέχνης, δεν αφήνει ανεπηρέαστο το φυσικό περιβάλλον.
Η παγκόσμια κλιματική κρίση είναι για όλους μας κοινή πρόκληση και ευθύνη.».
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442