
Το κουταβάκι και το γατάκι που εγκαταλείφθηκαν, καρτερούν την αγάπη μας – Δεν θα τους τη δώσουμε;
Ένα γατάκι κλαίει γοερά, ενώ βρίσκεται πεταμένο μέσα σε κάδο απορριμμάτων. Κουταβάκι εγκαταλείπεται στον δρόμο, εκτεθειμένο σε κάθε κίνδυνο. Η ζωή τους απειλείται.
Δεν είναι πολύς καιρός που ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης δέχεται δύο τηλεφωνήματα για ένα αδεσποτούλι κουταβάκι, αλλά και για ένα γατάκι.
Το νεογέννητο κουταβάκι το βρήκαν επισκέπτες έξω από την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής -στον κάμπο της αρχαίας Μαντινείας- που βρίσκεται κοντά στην Τρίπολη.
Το γατάκι ήταν πεταμένο μέσα σε κάδο απορριμμάτων έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.
Κυρία που έτυχε να περνά από το σημείο, άκουσε σπαραχτικό νιαούρισμα που προερχόταν μέσα από έναν κάδο απορριμμάτων. Πλησίασε, αλλά δεν μπορούσε να δει το γατάκι, καθώς τα σκουπίδια… ξεχείλιζαν.
Το κουταβάκι και το γατάκι είναι «κολλητοί»

Η ηλικία τους είναι περίπου 35-40 ημερών
Οι εθελοντές του Πολιτιστικού ΦιλοζωικούΣυλλόγου Τρίπολης, και στις δύο περιπτώσεις, κινήθηκαν αστραπιαία για να πάρουν τις ψυχούλες υπό την προστασία τους.
Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, Πετρούλα Μακρή, θυμάται ότι στο περιστατικό με το νεογέννητο γατάκι χρειάστηκε να αδειάσουν τον κάδο για να το βρουν. Αντίκρισαν ένα πλασματάκι μια σταλιά, με τα δύο του ματάκια κλειστά. Δεν έβλεπε.
Το κουταβάκι και το γατάκι μεταφέρονται στον κτηνίατρο.
Εκεί διαπιστώνεται ότι με την κατάλληλη φροντίδα το γατάκι θα ανοίξει τα ματάκια του, καθώς αυτό που έχει δεν είναι κάτι σοβαρό. Οι εθελοντές ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του κτηνιάτρου.
Είναι δύο πλάσματα, όπως λέει η κα Μακρή, που από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους βίωσαν τη σκληρότητα ορισμένων ανθρώπων, καθώς όλα δείχνουν ότι εγκαταλείφθηκαν.
Το κουταβάκι και το γατάκι σήμερα
Τα δύο μικρούλια βρίσκονται στον χώρο που διαθέτει ο Σύλλογος για τα αδεσποτάκια, αλλά σε ξεχωριστό μέρος, καθώς χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, λόγω ηλικίας.
Η υγεία τους
Τα δύο ζωάκια, αφηγείται η κα Μακρή, είναι υγιέστατα. Τα ματάκια του γατιού δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Έχουν κάνει το πρώτο τους εμβόλιο και αποπαρασίτωση.
Είναι… συνομήλικοι, καθώς είναι περίπου 35-40 ημερών.
Έχουν γίνει φίλοι… καρδιακοί
Έχουν γίνει αχώριστοι φίλοι, περιγράφει η κα Μακρή, παίζουν όλη την ημέρα.
Είναι δύο ζωάκια που σε κερδίζουν με τα καμώματα, τη ζωηράδα και τη σπιρτάδα τους.
Δεν είναι κρίμα να μείνουν χωρίς οικογένεια;
Είναι δύο πλάσματα που δείχνουν ότι οι δύσκολες ημέρες που πέρασαν, αποτελούν παρελθόν. Το μόνο που τους λείπει, είναι ο δικός τους άνθρωπος.
Όσο κι αν οι εθελοντές δείχνουν την αγάπη τους σε όλα τα ζωάκια που φροντίζουν, ένα σπιτικό θα τους προσφέρει μια ζωή ονειρεμένη.
Σε όλες αυτές τις ψυχές (τις αδέσποτες) αξίζει να μεγαλώνουν σε ένα σπίτι, που νιώθουν ασφάλεια, φροντίδα, αγάπη.
Τους αξίζει μια ζωή που θα ξεδιπλώσει τον υπέροχο χαρακτήρα τους.
Το δέσιμο που αναπτύσσουν με τον άνθρωπό τους όταν ζουν κάτω από την ίδια στέγη.
Η ζωή τους όλη, είμαστε εμείς.

Όποιος τα υιοθετήσει, θα καταλάβει τη σημαίνει γνήσια αγάπη, όπως χαρακτηριστικά λέει η κα Μακρή.
Για τα «μωρά» μας, τηλέφωνο επικοινωνίας: 693.283.9363.
- Οι BΙCEP έρχονται στην Πειραιώς 260 για ένα φαντασμαγορικό event
- Αποκάλυψη in: Το μοιραίο «ψέμα» στο νοσοκομείο Παίδων που επέτρεψε για 20 μήνες ελευθερία δράσης στη Ειρήνη Μουρτζούκου
- Μέχρι και 15 χρόνια ζωής παραπάνω χωρίς υπέρταση και τσιγάρο μετά τα 50
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Τραμπ: Θα μεταβεί στο Τέξας μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις