Μαρία Σάκκαρη: Κόντρα στη Ριμπάκινα στον 2ο γύρο του Wimbledon
Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει στον δεύτερο γύρο του Wimbledon η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στο Νο 11 του κόσμου, Έλενα Ριμπάκινα.
Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Μπλίνκοβα (2-0 σετ, 6-4, 6-4) και λίγες ώρες αργότερα έμαθε την αντίπαλό της στον 2ο γύρο του Wimbledon η οποία θα είναι η Έλενα Ριμπάκινα την ερχόμενη Πέμπτη (3/7).
Αναμφίβολα πρόκειται για πολύ δύσκολη αντίπαλο, καθώς μιλάμε για το Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης. Άλλωστε η αθλήτρια από το Καζακστάν (έως το 2018 αγωνιζόταν με τη Ρωσία) είχε κατακτήσει το φημισμένο αγγλικό τουρνουά, το 2022 συγκεκριμένα.
Η Ριμπάκινα απέκλεισε την Ελίνα Αβανεσιάν (Νο.49) με 6-2, 6-1 και έτσι μετά τη Σάκκαρη πήρε επίσης πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «64» του Wimbledon.
Κόντρα στην Αβανεσιάν η Ριμπάκινα κυριάρχησε στις ευκαιρίες για break, καθώς «έσβησε» 8/9 break-points της Αρμένισσας, την ώρα που από την πλευρά της πήρε πόντους από τις 5 από τις 6 ευκαιρίες που είχε για break.
Όσον αφορά τον απολογισμό ανάμεσα στη Σάκκαρη και την Ριμπάκινα, η Ελληνίδα έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν πέντε φορές τη Καζάκα με την τελευταία να υπερτερεί με 4 νίκες και 1 ήττα. Η μοναδική νίκη της Μαρίας σημειώθηκε το 2022 στα προκριματικά του Indian Wells.
Τέλος να προσθέσουμε πως η τελευταία τους αναμέτρηση έγινε στο φετινό United Cup με την Καζάκα να επικρατεί με 6-4, 6-3 σημειώνοντας την 3η συνεχόμενη νίκη της κόντρα στην Ελληνίδα τενίστρια.
- LIVΕ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Σλοβενία – Ελλάδα 8-23: Τη διέλυσε και θα παίξει την πρωτιά με την Κροατία
- Σκληρή ανακοίνωση από τους Βετεράνους του Ολυμπιακού για ΕΠΟ και διαιτησία
- Η ξεκάθαρη εντολή του «Μέντι»
- Προβλήματα στην Παρτιζάν ενόψει Ολυμπιακού: Εκτός οι Μίλτον, Πάρκερ και Μπράουν
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε μία δύσκολη μάχη με την Παρτιζάν – Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί»
- Τζόλης: «Θέλω να παίξω σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Λίβερπουλ»
- Ολυμπιακός: Με Νιλικίνα κόντρα στην Παρτιζάν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442