
Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες: Ένα έργο για τις αγωνίες, τους φόβους και την ανθρώπινη επικοινωνία
Το έργο του Ρίτσαρντ Αλφιέρι «Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες» έρχεται στη σκηνή του Πτι Παλαί, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.
Η παράσταση «Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, ανεβαίνει το φθινόπωρο στη σκηνή του Πτι Παλαί, προσκαλώντας τους παλιούς θεατές να θυμηθούν και τους καινούργιους να γνωρίσουν μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων ετών. Η Ρένη Πιττακή συναντά και πάλι τη μοναχική Λίλυ, έναν ρόλο για τον οποίο ξεχώρισε και επαινέθηκε ιδιαίτερα. Δίπλα της, στον ρόλο του δασκάλου χορού Μάικλ, θα βρίσκεται ο Κώστας Βασαρδάνης.
Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθέτησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες» πριν από 17 χρόνια (2008). Η δραματική αυτή κομεντί του Ρίτσαρντ Αλφιέρι, που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό, αφηγείται την ιστορία δύο μοναχικών και εντελώς διαφορετικών ανθρώπων, που αναπτύσσουν μία απρόβλεπτη και ιδιαίτερη σχέση. Η αστή Λίλυ καλεί τον νεαρό χορευτή Μάικλ να της παραδώσει κατ’ οίκον μαθήματα χορού. Μέσα από το βαλς, το σουίνγκ, το τσάρλεστον, το φλαμένγκο, το ροκ εντ ρολ και το τάνγκο, βλέπουμε πώς οι αταίριαστοι φαινομενικά κόσμοι τους έρχονται κοντά.
Με πολύ χιούμορ και με κάθε μάθημα να διακόπτεται από το τηλεφώνημα της ενοχλημένης από τη μουσική γειτόνισσας, η Λίλυ και ο Μάικλ όχι μόνο συμφιλιώνονται, αλλά διαμορφώνουν μια βαθιά ανθρώπινη σχέση ζωής. Σε κάθε συνάντησή τους, οι δύο ήρωες ανοίγουν όλο και πιο πολύ την καρδιά τους, αποκαλύπτοντας τις αγωνίες και τους φόβους του. Τα «Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες» μας γεμίζουν τρυφερότητα και συγκίνηση, γιατί μιλούν για μία από τις πιο βαθιές ανάγκες του ανθρώπου, την ουσιαστική επικοινωνία.
Ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Άννα Ζούλια
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Κώστας Βασαρδάνης
Κάθε Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00, στο Πτι Παλαί (Ριζάρη 24, Παγκράτι)
Προπώληση εισιτηρίων στο inTickets.
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Κιλελέρ – Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»





