Αταμάν: «Δεν βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε – Συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε»
Ο Έργκιν Αταμάν ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τις λύσεις που ήθελε και έδωσε συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε για την πρόκριση στον τελικό της Euroleague.
O Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε με 82-76 στον ημιτελικό της Euroleague και δεν θα υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του.
Ο τεχνικός των «πράσινων», Εργκίν Αταμάν, μετά το ματς ανέφερε ότι η ομάδα του δεν βρήκε τις λύσεις που ήθελε στο παιχνίδι. Ο Τούρκος έδωσε, παράλληλα, συγχαρητήρια στη Φενέρ για την πρόκριση στον τελικό, λέγοντας ότι άξιζε τη νίκη.
Επίσης, είπε ότι το «τριφύλλι» έκανε πολλά λάθη και οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν σωστά τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αταμάν:
«Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τη Φενέρμπαχτσε, άξιζαν τη νίκη, έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς. Ειδικά στην άμυνα, δεν βρήκαμε λύσεις, ειδικά στις αλλαγές στο Man to Man. Κάναμε πολλά λάθη. Στο δεύτερο μέρος θέλαμε να επιστρέψουμε στο ματς. Χάσαμε τον Κέντρικ Ναν με πέντε φάουλ και δεν αξιοποιήσαμε σωστά τις ευκαιρίες μας. Κάναμε λάθη στο ένας εναντίον ενός, ειδικά ο ΜακΚόλουμ έκανε μεγάλο ματς, εκείνοι νίκησαν τους περιφερειακούς μας παίκτες και πήραν την πρόκριση. Συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε.
Δεν βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε, οι περιφερειακοί μας παίκτες προσπάθησαν να επιτεθούν όμως βρήκαν καλή άμυνα και δεν κατάφεραν να έχουν τα σουτ που ήθελαν. Στο τέλος βάλαμε τον Ματίας και από εκεί βρήκαμε κάποιους πόντους.
Έβαλα τον Ματίας παρόλο που δεν έπαιξε στους τελευταίους πέντε μήνες, νομίζω τον χρησιμοποιήσαμε καλά και νομίζω ότι ημέρα με την ημέρα θα γίνεται όλο και καλύτερος. Θα γυρίσει και θα είναι ακόμα πιο δυνατός, ειδικά για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.
Τα τρίποντα του ΜακΚόλουμ ήταν πολύ σημαντικά, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ, κάποιες φορές βάζεις αυτά τα δύσκολα σουτ, κάποιες άλλες όχι».
Η τρομερή Φενέρμπαχτσε γύρισε από το -17 (67-50, 28′) και πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μονακό με 92-86 για την έκτη σερί νίκη της στην Euroleague.