Σε εξέλιξη το έργο κατασκευής της περιμετρικής οδού Λιτοχώρου
Με το έργο αναμένεται να αποσυμφορηθεί το κέντρο του οικισμού του Λιτοχώρου από επιβατηγά οχήματα δημοτών και επισκεπτών της κοινότητας, καθώς και φορτηγά οχήματα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατασκευής της περιμετρικής οδού Λιτοχώρου, «μετά από 15 χρόνια από την τελευταία φορά που έγιναν σχετικές παρεμβάσεις» όπως τονίζει η δημοτική Αρχή σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:
«Το έργο, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, χρηματοδοτήθηκε το 2023 στο πλαίσιο της πράξης «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Δίου-Ολύμπου» και έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.060.000 ευρώ.
Το έργο εκτός των άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην είσοδο του οικισμού του Λιτοχώρου στην περιοχή του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθεί το κέντρο του οικισμού του Λιτοχώρου από επιβατηγά οχήματα δημοτών και επισκεπτών της κοινότητας, καθώς και φορτηγά οχήματα, που κινούνται προς την περιφερειακή οδό, ενώ παράλληλα θα μειωθεί ο χρόνος μετακίνησης και θα περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων στο κέντρο του οικισμού.
Αναφερόμενος στο έργο, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, υπογράμμισε «Επιτέλους ξεκίνησε ξανά! Η ολοκλήρωση του έργου θα βοηθήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του Λιτοχώρου και θα διευκολύνει τη ζωή χιλιάδων δημοτών και επισκεπτών»

- Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος μιλά για πρώτη φορά για τη μάχη του με τον καρκίνο
- Ο Λανουά κρίνεται και από τους ξένους διαιτητές
- Παυλόπουλος: Η Δικαστική Εξουσία απομακρύνεται επικίνδυνα από τις ρίζες της χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442