Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025
weather-icon 21o

Γιαχία Σινουάρ: Βίντεο ντοκουμέντο με τον ηγέτη της Χαμάς στα ερείπια της Γάζας

Ο Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου σε μάχη με Ισραηλινούς στρατιώτες στη Ράφα.

Ένα νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας με τον Γιαχία Σινουάρ. Το οπτικό υλικό, που δημοσίευσε το Al Jazeera, δείχνει τον ηγέτη της Χαμάς να μετακινείται μέσα στα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Σινουάρ είναι σκεπασμένος με κουβέρτα για να μην φαίνεται το πρόσωπό του. Περπατά ανάμεσα στα συντρίμμια από τους βομβαρδισμούς και περιφέρεται από σπίτι σε σπίτι.

Συνομιλεί με μαχητές της Χαμάς και διευθύνει τις επιχειρήσεις τις ισλαμιστικής οργάνωσης.

Το βίντεο με τον Γιαχία Σινουάρ στα ερείπια της Γάζας

Ο Σινουάρ σκοτώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Ράφα. Οι στρατιώτες της Ταξιαρχίας Μπισλαμάχ ενεπλάκησαν σε μάχη με τέσσερις ενόπλους στη γειτονιά Τελ Σουλτάν, ένας από τους οποίους ήταν ο Σινουάρ, κάτι το οποίο δεν γνώριζαν.

Η ταυτοποίηση του ηγέτη της Χαμάς έγινε αργότερα. Η σορός του, τρεις μήνες μετά, βρίσκεται ακόμα στα χέρια του Ισραήλ.

Η Χαμάς φέρεται να τη ζήτησε στο πρώτο στάδιο της εφαρμογής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής ομήρων, ωστόσο, το Ισραήλ αρνήθηκε να την παραδώσει, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

«Το Ισραήλ δεν θα παραδώσει το σώμα του Σινουάρ στη Χαμάς στο πλαίσιο της συμφωνίας», δήλωσε πηγή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025
Απόρρητο