Κατσέλη: Με τιμά ιδιαίτερα η σημερινή απόφαση της Νέας Αριστεράς να υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου
Η Νέα Αριστερά τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Λούκας Κατσέλη για την Προεδρία της Δημοκρατία
«Η σημερινή απόφαση της Νέας Αριστεράς να υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου με τιμά ιδιαίτερα» επισημαίνει η Λούκα Κατσέλη σε δήλωσή της μετά την σημερινή απόφαση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
«Ευχαριστώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου» αναφέρει η κα Κατσέλη και συνεχίζει λέγοντας:
«Όπως έχω εξ αρχής δηλώσει, η υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της χώρας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κομματικών ανταγωνισμών ή διευθετήσεων. Οφείλει να προάγει την ενότητα τόσο σε πολιτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και να σηματοδοτεί τον υπερκομματικό χαρακτήρα της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Η απόφαση της Νέας Αριστεράς
Στην σημερινή Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς υπερψηφίστηκε η πρόταση για την στήριξη της Λούκας Κατσέλη, εγκρίνοντας την εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση.
Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη είχε κάνει πριν από μία εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Θετική η απόφαση
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα της κ. Λούκας Κατσέλη για ΠτΔ, αναφέρουν:
«Θετική η απόφαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τονίσει ότι η υπερκομματική υποψηφιότητα της κας Λούκας Κατσέλη δίνει τη δυνατότητα διευρυμένης στήριξης. Η πρόταση παραμένει δημόσια και ανοικτή προς τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές».
- Ο χάρτης του ΕΝΦΙΑ – Οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιφέρειες
- Σήμερα η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας που βρέθηκε στην Πεύκη
- Συνταγή: Wrap με χαλούμι και χούμους
- Ο Τραμπ απειλεί «να εξαπολύσει την κόλαση» στο Ιράν που θωρακίζει το νησί Χαργκ – Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές
- «Αξιωματούχοι του Ιράν που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν» λέει ο Τραμπ
- Γυμναστική: Το εμπόδιο που μας επηρεάζει όλους αλλά δεν το ξέρουμε
- Άστατος ο καιρός την Πέμπτη – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Γαλλία: Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν στις κάλπες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442