Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την έδρα του Άρη για τη 13η αγωνιστική της GBL, με τον Κώστα Παπανικολάου να στέκεται στη δύσκολη εβδομάδα που είχε η ομάδα του.
Ο αρχηγός των Πειραιωτών αναφέρθηκε επίσης στους «κίτρινους» και στη συμβολή που είχαν για την εξέλιξη της καριέρας του.
Όσα είπε ο Παπανικολάου ΕΡΤ:
«Καλή χρονιά σε όλους. Τις καλύτερες ευχές μου σε όλο τον κόσμο. Υγεία πρωτίστως και ό,τι καλύτερο. Η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολη εβδομάδα. Είχαμε δύο απαιτητικά εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και στην Ελλάδα. Σε μία έδρα που αν δεν την αντιμετωπίσεις με την απαιτούμενη προσοχή και σοβαρότητα, θα έχεις προβλήματα. Στην αρχή είχαμε θέματα με την κόπωση γιατί φτάσαμε στις 5 τα ξημερώματα εδώ, από το Κάουνας. Μέχρι να λυθούν τα πόδια και με την ενέργεια του κόσμου του Άρη, ψάχναμε τα πατήματά μας. Μόλις βάλαμε τη βάση μας, στην άμυνα, λύθηκαν τα πόδια και ανοίξαμε το παιχνίδι».
Για το αν ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη αυτή την στιγμή και αν έχει πιάσει το πικ του: «Μας τιμάει πάρα πολύ. Δεν είμαστε στο πικ μας. Θεωρώ ότι αν δουλέψουμε σκληρά και σωστά, μπορούμε να βγάλουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μας τιμάει, αλλά δεν πρέπει να μας αγγίζει. Να είμαστε σοβαροί μέσα στο γήπεδο και να κάνουμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε τη νίκη. Η προσπάθεια πρέπει να είναι ίδια κάθε φορά».
Για τους πολλούς φίλους που έχει στον Άρη: «Ουσιαστικά εδώ ο Άρης μου έδωσε το πάτημα να βρεθώ σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Να δουλέψω εξαιρετικά και επαγγελματικά με ένα τρομερό πρόγραμμα Ακαδημιών με τον Παντελή Μπούτσκο και τον Δημήτρη Νικολαΐδη, με τον κόουτς Βλόστο στο εφηβικό. Μετά με τον Δημήτρη Κυριακού. Ένα τιμ στις υποδομές που βοηθούσε όλα τα παιδιά τότε και δεν είναι τυχαίο που βγήκαν πάρα πολλά ταλέντα τότε από τον Άρη και διαμόρφωσαν το μπάσκετ στην Ελλάδα για την δικά μας, γενιά. Το εισέπραξα και με αγκαλιάζει ο κόσμος κάθε φορά που έρχομαι εδώ, σαν να είμαι ένας από αυτούς».
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.