Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025
weather-icon 21o

Συνταγή: Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και κάστανα

Το εορταστικό γαστρονομικό πάρτι συνεχίζεται στην κουζίνα του «Buongiorno», με μια συνταγή που έχουμε συνδέσει όλοι με τα οικογενειακά τραπέζια.

Με τις συγκεντρώσεις μεταξύ φίλων και τα οικογενειακά τραπέζια να βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους αυτές τις μέρες, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να φτιάξει μια συνταγή που στο μυαλό όλων θυμίζει μαμά και γιορτές.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Buongiorno» του MEGA παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή που δεν ανήκει τόσο στην κατηγορία «μπελαλίδικη» αλλά θέλει λίγη υπομονή – και τέχνη: χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και κάστανα.

Λίγα και καλά υλικά, καλό είναι η προετοιμασία να γίνει από την προηγούμενη ημέρα, ενώ είναι ένα πιάτο που τρώγεται μόλις μαγειρευτεί. Καλή χρονιά να έχουμε.

Τα υλικά

1,5 κιλό χοιρινή σπάλα
30 δαμάσκηνα αποξηραμένα
15 κάστανα βρασμένα
2 λευκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml κόκκινο κρασί
5 κλωνάρια δεντρολίβανο
50 γρ. μηλόξυδο
100 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Πρόκειται για μια συνταγή που είναι καλό να ετοιμάσεις το χοιρινό από το προηγούμενο βράδυ ώστε να δέσουν όλες οι γεύσεις. Μια ώρα πριν το ψήσεις, το βγάζεις από το ψυγείο.

Η διαδικασία

Παίρνουμε το χοιρινό και το χτυπάμε λίγο για να ανοίξει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ενώ με ένα πινέλο περνάμε στο κομμάτι λίγο μουστάρδα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε δεντρολίβανο, βάζουμε τα δαμάσκηνα που είναι μουλιασμένα σε κονιάκ, τα βρασμένα κάστανα, το λευκό κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.

Μετά τυλίγουμε το χοιρινό και δένουμε με σχοινί το κρέας για να μείνει μέσα η γέμιση.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές, ώστε να το θωρακίσουμε.

Τοποθετούμε το χοιρινό σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για δύο ώρες σκεπασμένο και για μισή ώρα στους 180 βαθμούς ξεσκέπαστο.

Αφήνουμε το κρέας για λίγο να ξεκουραστεί και το κόβουμε με ένα μαχαίρι του ψωμιού.

Για την σάλτσα, παίρνεις τα ζουμιά από το ταψί, προσθέτεις κόκκινο κρασί και τη δένεις.

Must in

Έρικ Πάλμερ-Μπράουν: Από το μπέρδεμα με τον… Τετέ στην απόλυτη αποθέωση

Ο Πάλμερ-Μπράουν είχε τόσο καιρό να παίξει, που νεαροί οπαδοί τον μπέρδεψαν με τον Τετέ πριν ένα μήνα. Ο Αμερικανός στόπερ με την υπομονή και την απόδοση του, κατάφερε να υπενθυμίσει ποιος είναι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025
Απόρρητο