Ουκρανία: Έπληξε με ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους εργοστάσιο στη Ρωσία – Επικίνδυνη κλιμάκωση
Η Ουκρανία χτύπησε το εργοστάσιο χημικών στο Ροστόφ χρησιμοποιώντας ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους - «Θα υπάρχει απάντηση», τονίζει η Ρωσία σε ανακοίνωσή της
- «Ο άνθρωπος δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη» λέει συγγενής του Βασίλη - Άφαντος 25 μέρες μετά ο 39χρονος
- Οδηγός ΚΤΕΛ τρέχει με 120χλμ και μιλά συνέχεια στο κινητό – Βίντεο ντοκουμέντο
- «Πες το Ψέματα»: Ακυρώνεται το σόου μετά από θύελλα αντιδράσεων για τη μη ύπαρξη γυναικών στο καστ
- Επιχείρηση Νόρθγουντς: Όταν η CIA σκόπευε να σκοτώσει Αμερικάνους για να δικαιολογήσει τον πόλεμο στην Κούβα
Η Ουκρανία έπληξε με ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους το χημικό εργοστάσιο Kamensky, στο Ροστόφ της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως χρησιμοποιήθηκαν 6 ATACMS και 4 Storm Shadow.
Σύμφωνα με το υπουργείο, καταρρίφθηκαν όλοι, με εξαίρεση έναν Storm Shadow που κατέστρεψε ένα κτήριο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.
«Αυτές οι ενέργειες από το καθεστώς του Κιέβου, που υποστηρίζονται από τους δυτικούς επιμελητές, δεν θα μείνουν αναπάντητες», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Βίντεο από το φλεγόμενο εργοστάσιο:
🔥🔥 The Rostov oil refinery in Russia burns, illuminating the path to Russia’s collapse.
Ukraine 🇺🇦 must destroy Russia’s economy. pic.twitter.com/t0t9hM52Qn
— Jason Jay Smart (@officejjsmart) December 19, 2024
Πούτιν: Πυραυλική μονομαχία
Η νέα ουκρανική επίθεση με ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους σε ρωσικό έδαφος έγινε εν μέσω μιας κλιμακούμενης έντασης ανάμεσα στη Δύση και τη Μόσχα, αλλά και λίγο πριν από την ετήσια συνέντευξη Τύπου του Πούτιν, που δήλωσε έτοιμος να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «οποιαδήποτε στιγμή», εν μέσω εικασιών για ενδεχόμενη έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Από την άλλη, ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε «πυραυλική μονομαχία» με τις ΗΠΑ που θα δείξει πόσο ο νέος υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος Oreshnik της Ρωσίας μπορεί να νικήσει οποιοδήποτε σύστημα πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.
Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να δώσει χάρη στον γιο του Χάντερ, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή έδειξε ότι ο Μπάιντεν είναι περισσότερο άνθρωπος παρά πολιτικός, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Μπάιντεν για αυτό. Ο Χάντερ Μπάιντεν αντιμετώπιζε διώξεις για φορολογικά αδικήματα και κατηγορίες που σχετίζονται με την κατοχή πυροβόλου όπλου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις