Παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024 στις Κτιριακές Υποδομές  η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.

Είχε προηγηθεί στις 28 Μαρτίου 2024 η υπογραφή από τις Κτιριακές Υποδομές της σύμβαση ανάθεσης για την εκπόνηση της μελέτης του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε στα γραφεία της ΚΤΥΠ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης Πέλοπα Λιάσκου, του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλοπούλου, του Προέδρου Εφετών Καλαμάτας Χαράλαμπου Μαυρίδη, του Προέδρου Τιμολέοντα Κατσίπου και του Μεσσήνιου διευθύνοντα συμβούλου της ΚΤΥΠ Α.Ε. Θανάση Γιάνναρη, καθώς επίσης στελεχών του Οργανισμού και μελετητών.

Υπενθυμίζεται ότι το αναβαθμισμένο κτήριο στεγάζει όλες τις δικαστικές υπηρεσίες του Εφετείου Καλαμάτας και του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας.

«Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας αποτελεί ένα σημαντικό και αναγκαίο έργο»

Σε δήλωση του στο in ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας αποτελεί ένα σημαντικό και αναγκαίο έργο που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κτηρίου που βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης, καθιστώντας το ένα κτήριο «πράσινο»  και φιλικό, άρτιο να εξυπηρετεί το σκοπό του.

Πρόκειται για ακόμα μια ουσιαστική παρέμβαση στην περιοχή μας , προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε από κοινού θέσει με τις ΚΤΥΠ σχετικά με την κατασκευή νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεων».