Ισόβια για τον 51χρονο που έλουσε με βενζίνη τη γυναίκα του και την έκαψε μπροστά στα μάτια των παιδιών τους
Πρόκειται για την υπόθεση στο Ζεφύρι, όπου ο 51χρονος άνδρας περιέλουσε τη γυναίκα του με βενζίνη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Τι λέει στο in ο δικηγόρος της οικογένειας
Στην αίθουσα του δικαστηρίου αναβίωσε η υπόθεση της 44χρονης γυναίκας που τον Ιανουάριο του 2024, έχασε τη ζωή της από τα χέρια του ίδιου της του άνδρα.
Πρόκειται για την υπόθεση στο Ζεφύρι, όπου ο 51χρονος άνδρας περιέλουσε τη γυναίκα του με βενζίνη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και της έβαλε φωτιά μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της άτυχης γυναίκας που κατέληξε λίγο αργότερα στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν με εξαιρετικά βαριά εγκαύματα, το δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη και σύζυγό της σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της, αλλά και σε επιπλέον 10 χρόνια κάθειρξη για τον εμπρησμό.
Υπενθυμίζεται πως ο δράστης περιέλουσε με βενζίνη τη γυναίκα του και στη συνέχεια με αναπτήρα της έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα ενώ η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε όλους τους όρους της οικίας. Από την φωτιά τραυματίστηκαν ελαφρά οι δυο γιοί του ζευγαριού στην προσπάθειά τους να κατασχέσουν τη φωτιά. Ο κατηγορούμενος μάλιστα είχε εξετασθεί ψυχιατρικά και είχε αποδειχθεί πως έδρασε όντας σε απόλυτη ψυχική ηρεμία και είχε πλήρη συνείδηση.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως σκοπός του ήταν να κάψει το σπίτι και όχι τη γυναίκα του και αυτό γιατί, όπως κατέθεσε στην απολογία του, τον απατούσε για μήνες. Επιπλέον, ανέφερε πως την προηγούμενη μέρα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε ισόβια και 10 χρόνια κάθειρξη.
Τι λέει στο in ο δικηγόρος της οικογένειας
Όπως αναφέρει στο in, ο δικηγόρος της οικογένειας της δολοφονημένης γυναίκας και ποινικολόγος, Γιώργος Κριεμάδης τα τρία παιδιά τους αισθάνονται πλήρως δικαιωμένα από την απόφαση του δικαστηρίου.
«Στο δολοφόνο της άτυχης Ειρήνης επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, καθώς και δέκα έτη κάθειρξη για το αδίκημα του εμπρησμού, δεδομένου ότι κινδύνευσαν να καούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που βρίσκονταν στο σπίτι. Αυτές είναι οι ανώτατες προβλεπόμενες ποινές. Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου περί μειωμένου καταλογισμού λόγω τοξικοεξάρτησης και προηγούμενων νοσηλειών σε ψυχιατρείο δεν έγινε αποδεκτός, διότι αποδείχθηκε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ο κατηγορούμενος έδρασε βάσει σχεδίου. Αυτά που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη και αίσχιστη εντύπωση ήταν αφενός ο βασανιστικός τρόπος που επέλεξε ο δράστης να σκοτώσει τη σύζυγο και μητέρα των παιδιών του, αφετέρου δε το γεγονός ότι ακόμα και ένα χρόνο μετά την αποτρόπαια πράξη του δεν ακούστηκαν από τα χείλη του οι λέξεις «συγγνώμη» και «μετάνιωσα». Αντιθέτως, παρέμεινε αμετανόητος και επικαλέστηκε ευτελείς δικαιολογίες, οι οποίες δεν έγιναν πιστευτές».
- Χαμένη σελίδα από το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη βρέθηκε ξανά μετά από 120 χρόνια
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα – 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την 33χρονη σύζυγό του
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση για προσβολή μνήμης νεκρού από την οικογένεια της καθηγήτριας μετά την επιστολή γονέων
- Δημοψήφισμα στο Καζακστάν για την ψήφιση νέου Συντάγματος
- Σακελλαρίδης (Νέα Αριστερά): Αποδείχθηκε ότι ο Κ. Μητσοτάκης και το πρωθυπουργικό του γραφείο είναι οι ηθικοί αυτουργοί των υποκλοπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442