Απόδοση στους δήμους ποσοστού 60% του τέλους Ανθεκτικότητας για την κλιματική κρίση ζητά η ΚΕΔΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ επιχειρηματολογεί και ζητάει την απόδοση ποσοστού 60% από το Τέλος Ανθεκτικότητας.
Την απόδοση στους δήμους ποσοστού του τέλους Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση ζητά με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο στην απόφασή του και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «τονίζει πως με δεδομένο ότι οι δήμοι έχουν την κύρια ευθύνη για σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του τομέα τουρισμού σε τοπικό επίπεδο (καθαριότητα, συντήρηση υποδομών, κατασκευή ανθεκτικών έργων, τουριστική προβολή, εφαρμογές λογισμικού, κ.λπ.) θεωρεί άδικη και καταχρηστική την πρόβλεψη της σχετικής ΚΥΑ για την κατανομή των εσόδων από το τέλος Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, καθώς αφενός δυσχεραίνει την ήδη ισχνή οικονομική κατάσταση των δήμων, αφετέρου σφετερίζεται μέρος των εσόδων που οφείλουν να ανήκουν στους δήμους».
Το 60% του συνόλου των εσόδων να κατανεμηθεί στους δήμους
Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά την απόδοση στους δήμους ποσοστού του τέλους Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση ως εξής:
- Το 60% του συνόλου των εσόδων να κατανεμηθεί στους δήμους. Από το παραπάνω ποσοστό το 48% να καταβληθεί στον οικείο δήμο και το υπόλοιπο 12% στο σύνολο των δήμων της χώρας, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθείται για την αναδιανομή του ΤΑΠ.
- Το υπόλοιπο 40% του συνόλου των εσόδων να καταβάλλεται ΜΟΝΟ σε ανθεκτικά έργα πολιτικής προστασίας, υποδομής, θωράκισης και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές μέσω Ειδικού Προγράμματος για του ΟΤΑ Α΄ βαθμού.
- Ο Τόλκιν, ο Άντι Σέρκις και η διαμάχη για το λευκό κάστινγκ του νέου «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- «Έσπασε» ο Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό: «Πονάει η ψυχή μου…» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442