Συνταγή: Τσιπούρα γιαχνί με χόρτα και πατάτες
Μια συνταγή που όπως την διαβάζουμε «κλωτσάει» στους περισσότερους από εμάς, αλλά είναι σκέτο λουκούμι.
- Εικόνα σοκ με ερωδιό να έχει κολλημένο πλαστικό κύπελλο στο λαιμό του
- Νέο σοκ από τις τιμές του φυσικού αερίου – Θα πρέπει να προετοιμάζεται η Ευρώπη για δύσκολο χειμώνα;
- Η «Κούκλα», η πιο «επικίνδυνη» γυναίκα της Κολομβίας συνελήφθη - Πώς την έπιασαν
- Τι έκρυβε ο βυθός της λίμνης Παμβώτιδας - Από οβίδες μέχρι... καζάνια τσίπουρου
Το ψάρι είναι ένα υλικό που το έχουμε συνδέσει πάρα πολύ με το καλοκαίρι και τις ταβέρνες στα νησιά. Ωστόσο, ταιριάζει πάρα πολύ και στους χειμερινούς μήνες. Μια τέτοια συνταγή μας παρουσίασε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, τώρα που η θερμοκρασία έπεσε απότομα. Μια συνταγή που μπορεί να μοιάζει δύσκολη, αλλά δεν είναι.
Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά ετοίμασε τσιπούρα γιαχνί με χόρτα και πατάτες. Μην σας πιάνει άγχος όπως ακούγεται: καλές πρώτες ύλες χρειάζονται, λίγο μεράκι και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
Τα υλικά
1 κιλό τσιπούρα σε κομμάτια
100 ml ελαιόλαδο
2 πατάτες
2 λευκά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια
1 κιλό χόρτα εποχής
150 ml λευκό κρασί
χυμό από 2 λεμόνια
1 ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Τα χόρτα του χειμώνα, όπως τα αντίδια που επιλέχθηκαν για τη συνταγή, μπορεί να πικρίζουν αλλά είναι από τα πλέον υγιεινά χόρτα.
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και μετά τις πατάτες, για να τραγανήσουν.
Προσθέτουμε μετά το κρεμμύδι, το κρεμμυδο-σκόρδο, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά.
Αφού τα σοτάρουμε, βάζουμε την τσιπούρα από πάνω για να αρωματιστεί.
Επόμενη κίνηση: τοποθετούμε τα χόρτα εποχής πάνω από το ψάρι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το λεμόνι και το αφήνουμε να ψηθεί.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις