Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Π. Μαρινάκη: Διεκδικεί το «βραβείο διαστρέβλωσης» – Λαϊκιστής ο Μητσοτάκης, όχι εμείς
Η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει πως ο Παύλος Μαρινάκης «ας μην ψάχνει για λαϊκιστές στο ΠΑΣΟΚ, γιατί τους έχει δίπλα του και αναφερόμαστε στον προϊστάμενό του, τον πρωθυπουργό»
Στην αντεπίθεση περνά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απαντώντας στις αιτιάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Π. Μαρινάκη περί «πράσινου ΣΥΡΙΖΑ» και «λεφτόδεντρων».
Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «ο κ. Μαρινάκης διεκδικεί επάξια το τελευταίο διάστημα «βραβείο διαστρέβλωσης» ίσως λόγω του άγχους και της αγωνίας του μπροστά στο δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον απέναντι της μια υπεύθυνη και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση».
Συνεχίζει λέγοντας πως ο Π. Μαρινάκης «ας μην ψάχνει για λαϊκιστές στο ΠΑΣΟΚ, γιατί τους έχει δίπλα του και αναφερόμαστε στον προϊστάμενο του, τον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος χειροκροτούσε στα «Ζάππεια 1 και 2» μαζί με τον κ. Σαμαρά. Αν δεν τα θυμούνται ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μαρινάκης, τους τα υπενθύμισε η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα».
«Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ένα πλήρως ισορροπημένο πρόγραμμα»
Προσθέτει ότι «το κόμμα που εκτροχίασε το δημόσιο χρέος την περίοδο 2004-2009 και χρεοκόπησε τη χώρα δεν μπορεί να μιλά για λεφτόδεντρα. Ούτε να ομνύει στη δημοσιονομική σταθερότητα». Στη συνέχεια επισημαίνει πως «το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ένα πλήρως ισορροπημένο πρόγραμμα ανακούφισης των ευάλωτων συμπολιτών μας, αντιμετώπισης της ακρίβειας, δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας, εντός των δυνατοτήτων της χώρας και του ευρωπαϊκού πλαισίου».
Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη «ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε στοχευμένες και κοστολογημένες παρεμβάσεις για τους συνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη εκπόνησης μελέτης για την τμηματική μείωση του ΦΠΑ και συνδεδεμένη με στόχους τριετίας στα έσοδα αλλά και με κοινωνικά κίνητρα πάταξης της φοροδιαφυγής.».
«Τελικά είναι έργο Μητσοτάκη ή Ανδρουλάκη;»
Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «ήταν, αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία που το 2019 υποσχέθηκε μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ και σήμερα διαρρέει ότι θα το κάνει πριν τη λήξη της θητείας της».
Καταληκτικά αναφέρει πως «δεν περιμέναμε, βέβαια, άλλη αντίδραση από μια κυβέρνηση που δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τα 25 εκατομμύρια δικαιώματα ρύπων αξίας 1,5 δισ., για τα οποία ο Ν. Ανδρουλάκης άνοιξε τον δρόμο στην Ευρωβουλή για να επωφεληθεί η πατρίδα μας. Τελικά είναι έργο Μητσοτάκη ή Ανδρουλάκη;».
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442