Ισραήλ: Μητέρα-ηρωίδα θυσιάστηκε για να σώσει το 9 μηνών παιδί της στην επίθεση ενόπλων στο Τελ Αβίβ
Ποια είναι η 33χρονη Inbar Segev-Vigder που έβαλε το σώμα της μπροστά για να δεχθεί εκείνη τις σφαίρες - «Δολοφονήθηκε ενώ προστάτευε το παιδί της» έγραψε επίσημος λογαριασμός του Ισραήλ στο Χ
Μία μητέρα-ηρωίδα ήταν μεταξύ των ανθρώπων που έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς ένοπλων Παλαιστίνιων σε στάση του τραμ στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, όταν εξαπέλυσαν επίθεση αδιακρίτως χθες Τρίτη (01/10) σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά άτομα και αφήνοντας δέκα τραυματίες.
Πρόκειται για την 33χρονη Inbar Segev-Vigder, η οποία θυσιάστηκε για να προστατεύσει το εννέα μηνών παιδί της, μπαίνοντας μπροστά στους ένοπλους άνδρες για να δεχθεί εκείνη τις σφαίρες.
Όπως δήλωσαν σήμερα Ισραηλινοί αξιωματούχοι, η 33χρονη πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ προστάτευε το παιδί της.
«Ένα από τα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ, η Inbar Segev-Vigder, δολοφονήθηκε ενώ προστάτευε τον 9 μηνών γιο της Ari. Του έσωσε τη ζωή. Δεν υπάρχουν λόγια. Μόνο σπαραγμός. Ας είναι ευλογία η μνήμη των θυμάτων», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός του Ισραήλ στο Χ για το τραγικό συμβάν που στέρησε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο 26χρονος Έλληνας, κάτοικος Ιερουσαλήμ, Ίωνας Καρούσης.
«Μόνο σπαραγμός» – Η ανάρτηση του Ισραήλ στο Χ
One of the victims from yesterday’s terrorist attack in Tel Aviv, Inbar Segev-Vigder, murdered while shielding her 9 month old son Ari.
She saved his life.
There are no words. Only heartbreak ? .
May the memory of the victims be a blessing. pic.twitter.com/3nI2jLzem7
— Israel ישראל (@Israel) October 2, 2024
Σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης KAN, η Segev προστάτευσε το μωρό της με το σώμα της κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία μιας άλλης γυναίκας, που επέβαινε στο τραμ, η οποία περιέγραψε στο Ynet τα εξής: «Η Segev πήγε να κατέβει από το τρένο και πυροβολήθηκε. Ακούσαμε το μωρό να ουρλιάζει. Το βγάλαμε από το καρότσι».
Η Segev ζούσε στο Τελ Αβίβ και είχε ένα στούντιο γυμναστικής στο κέντρο της πόλης. Ο σύζυγός της, Yaari Vigdar, είναι στρατιώτης στην εφεδρεία που αυτή τη στιγμή πολεμά στην Γάζα και στο βορρά, πρόσθεσε το ΚΑΝ.
Στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων της επίθεσης
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, oι Ισραηλινές αρχές έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα ονόματα πέντε θυμάτων, μεταξύ των οποίων και η 33χρονη μητέρα.
Τα θύματα που έχουν κατονομαστεί είναι ο 42χρονος Ilya Nozadze, η 24χρονη Revital Bronstein, η 33χρονη Inbar Segev Vigdar, η 40χρονη Nadia Sokolenko και η 30χρονη Shahar Goldman.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, επτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην επίθεση σε σταθμό του τραμ στη Γιάφα.
- Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
- Τα καλοκαιρινά χόρτα είναι το «φάρμακο» που δεν ξέραμε;
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο – Εκκενώθηκαν προληπτικά δωμάτια
- Η άδεια ψυχικής υγείας γίνεται νέα πραγματικότητα στους χώρους εργασίας
- Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
- Βουλή: «Κουρελόχαρτο» ο Κανονισμός από τη ΝΔ – «Βαθύ σκοτάδι» στη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών
- Η επιστήμη ξέρει γιατί οι καλύτερες ιδέες μας έρχονται στο ντους
- Παχυσαρκία: Γιατί έμειναν στον αέρα οι 46.000 δικαιούχοι του προγράμματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442