Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Μόσχα «θα πετύχει όλους τους στόχους της» στην Ουκρανία, με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από την προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.
«Η αλήθεια βρίσκεται στο πλευρό μας. Όλοι οι στόχοι θα επιτευχθούν», δήλωσε ο Πούτιν σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, ενώ συνεχάρη τον ρωσικό λαό με την ευκαιρία της «Ημέρας της επανένωσης» με τις ουκρανικές επαρχίες Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα που γιορτάζεται σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου.
«Σήμερα μαχόμαστε για ένα ασφαλές μέλλον γεμάτο ευημερία για τα παιδιά και τα εγγόνια μας»
Ο Πούτιν χαρακτήρισε την εισβολή στην Ουκρανία «ένα μοιραίο γεγονός» το οποίο ήταν απαραίτητο προκειμένου να προστατευθούν οι ρωσόφωνοι κάτοικοι των επαρχιών αυτών έναντι της «νεοναζιστικής δικτατορίας» και του «ακραίου εθνικισμού».
Επέτειος
«Δεν εγκαταλείψαμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας», υπογράμμισε υπερασπιζόμενος για μία ακόμη φορά «την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» — τον όρο που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να περιγράψει την εισβολή της στην Ουκρανία.
«Σήμερα μαχόμαστε για ένα ασφαλές μέλλον γεμάτο ευημερία για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», υπογράμμισε ο Πούτιν.
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το σχετικό διάταγμα επισημοποιώντας την προσάρτηση των τεσσάρων αυτών ουκρανικών περιοχών, τις οποίες η Μόσχα ελέγχει εν μέρει. Οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών ψήφισαν υπέρ της προσάρτησής τους από τη Ρωσία σε δημοψηφίσματα τα οποία δεν έχουν αναγνωρίσει η Ουκρανία και η διεθνής κοινότητα.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας