Η ακριβότερη τσάντα του κόσμου έκανε την εμφάνισή της στο Παρίσι
Η ακριβότερη τσάντα του κόσμου είναι φτιαγμένη από χρυσό 18 καρατίων και κοστίζει 250.000 ευρώ.
O Rabanne παρουσίασε την συλλογή του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, αποκαλύπτοντας την πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο.
Η τσάντα, γνωστή ως Nano, είναι μια ανανεωμένη εκδοχή εκείνης του 1969, είναι φτιαγμένη από χρυσό 18 καρατίων και αποτελεί έναν φόρο τιμής στο θρυλικό «ακριβότερο φόρεμα του κόσμου» που σχεδίασε ο Paco Rabanne για τη Γαλλίδα σταρ Françoise Hardy το 1968.
Το φόρεμα αυτό, φτιαγμένο από 1.000 χρυσά πλακάκια και 300 καράτια διαμαντιών, θεωρούνταν ένας θησαυρός που φυλασσόταν αυστηρά.
Ο σημερινός δημιουργικός διευθυντής Julien Dossena, αναδεικνύοντας την κληρονομιά του οίκου, συνδύασε παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονα στοιχεία.
Για την κατασκευή της Nano, χρειάστηκαν 100 ώρες δουλειάς στο χέρι εργασίας σε συνεργασία με τον Γάλλο κοσμηματοπώλη Arthus Bertrand, με την τσάντα να κοστίζει 250.000 ευρώ.
Δύο ακόμα μοναδικές τσάντες έκαναν το ντεμπούτο τους στην πασαρέλα, εμπνευσμένες από τα σχέδια του Rabanne.
Η χειροποίητη γυάλινη τσάντα του 1969 από γυαλί Murano του οίκου υαλουργίας Venini από τη Βενετία και μια κεραμική τσάντα κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από κεραμικούς δίσκους από τον Astier de Villatte.
*Πηγή: Grace
- Το Ισλάμ δεν στηρίζει το Ιράν
- Ιράν: Η ρωσική Rosatom καταδικάζει το πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ
- Ρωσία: Ενας νεκρός και ζημιές σε κτίρια από επίθεση ουκρανικών drones στην Κρασνοντάρ
- Ιράν: Για πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ ενημερώθηκε ο ΔΟΑΕ
- Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ έπληξαν με διατρητικές βόμβες εγκαταστάσεις πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε απαγάγει, βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα
