Ξεκινούν αύριο Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, από τα Γιάννενα οι προσυνεδριακές συναντήσεις διαλόγου της ΚΕΔΕ
Λ. Κυρίζογλου: Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης με ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους
Αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν από τα Γιάννενα οι προσυνεδριακές συναντήσεις διαλόγου που πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ ενόψει του πρώτου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της δημοτικής περιόδου 2024 – 2028, που θα γίνει στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου.
Στην αυριανή συνάντηση συμμετέχουν οι αιρετοί της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν αφορούν στην ενέργεια, το περιβάλλον, τη διαχείριση υδάτων, την κυκλική οικονομία, τις υποδομές, τις μεταφορές και τα δίκτυα.
Η Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με αφορμή την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου δηλώνει τα εξής: «Το συνέδριο της ΚΕΔΕ και οι επτά συνολικά προσυνεδριακές συναντήσεις μας με τους αιρετούς εκπροσώπους στο σύνολο της χώρας πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, κατά την οποία η Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στις νέες προκλήσεις, να θέσει τα κρίσιμα θέματα με τα οποία είναι σήμερα αντιμέτωποι οι δήμοι, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αλλά και τους στόχους και τα αιτήματα μας.
Ως οι αιρετοί εκπρόσωποι των δήμων της χώρας, οφείλουμε, μέσα από μία διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, να συναποφασίσουμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμβάλλουμε στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που υπηρετούμε. Επιδιώκουμε και θα αγωνιστούμε για την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης, για ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους στην υπηρεσία των πολιτών».
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
- H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]
- Πετρούτσι για το NBA Europe: «Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει»
- Ο Λίαμ Νίσον συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ για τη διαφθορά στη φαρμακοβιομηχανία και τον βαφτίζουν «αντιεμβολιαστή»
- Γαλλία: Ευρώπη και Κίεβο ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό
- Μπλόκα: Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες με ανοιχτή την πόρτα το Μαξίμου και… μπάλες σανό
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Φοινικούντα: Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία ο συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)





















![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442