Μωρό ιπποπόταμος γίνεται viral και πληρώνει το τίμημα
Ο αριθμός των επισκεπτών έχει διπλασιαστεί από τότε που γεννήθηκε το μωρό ιπποπόταμος τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον ανοιχτό ζωολογικό κήπο Khao Kheow.
- Μία «γκραν γκινιόλ» περιπέτεια για την Πλάκα - Πώς μια συνεδρίαση του 1966 υπονόμευσε το μέλλον της
- «Να γεμίσω την τσέπη μου θέλω»: Νέα στοιχεία για το κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα - Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι
- Η μεγάλη επιστροφή των καταθέσεων – Τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος
- Άννα Βίσση: «Ματούλα Ζαμάνη, στο ‘χω πει θα έκανα για σένα ό,τι θες – ακόμη και να βγάλω την μπλούζα μου!».
Ένα μωρό ιπποπόταμος προκαλεί φρενίτιδα θαυμαστών στην Ταϊλάνδη.
Η Moo Deng -ένα όνομα που μεταφράζεται περίπου ως «χοροπηδηχτό γουρουνάκι»- είναι ένας θηλυκός ιπποπόταμος πυγμαίος δύο μηνών που γίνεται viral στο διαδίκτυο και προσελκύει ουρές σε ζωολογικό κήπο κοντά στην πόλη Pattaya.
Ο αριθμός των επισκεπτών έχει διπλασιαστεί από τη γέννησή της τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον ανοιχτό ζωολογικό κήπο Khao Kheow.
Το τίμημα που πληρώνει το μωρό ιπποπόταμος
Αλλά ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου προέτρεψε τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται σωστά όταν έρχονται να δουν τη Moo Deng μετά την εμφάνιση βίντεο που δείχνουν επισκέπτες να κακομεταχειρίζονται το ζώο.
«Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι μόνο σκληρές αλλά και επικίνδυνες», δήλωσε ο Narongwit Chodchoi σε δήλωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
«Πρέπει να προστατεύσουμε αυτά τα ζώα και να διασφαλίσουμε ότι έχουν ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον» λέει.
Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ορισμένους επισκέπτες να πετούν οστρακοειδή και να πιτσιλίζουν ακόμη και νερό στη Μου Ντενγκ για να προσπαθήσουν να την ξυπνήσουν από τον ύπνο.
Λιγότεροι από 3.000 στη φύση οι ιπποπόταμοι-νάνοι
Ο κ. Narongwit δήλωσε ότι ο ζωολογικός κήπος έχει εγκαταστήσει κάμερες κλειστού κυκλώματος γύρω από τα κλουβιά και απείλησε με νομικές ενέργειες εναντίον όσων κακομεταχειρίζονται το μωρό ιπποπόταμο.
Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Μου Ντενγκ είναι όταν είναι ξύπνια, πρόσθεσε.
Οι ιπποπόταμοι πυγμαίοι, γνωστοί και ως νάνοι ιπποπόταμοι, κατάγονται από τη Δυτική Αφρική και έχουν χαρακτηριστεί ως «απειλούμενοι» από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Οι ειδικοί πιστεύουν ότι έχουν απομείνει λιγότεροι από 3.000 στη φύση.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις