Φωτιά και εκκένωση οικισμού στη Ρωσία μετά από ουκρανική επίθεση με drone
Η πυρκαγιά προκάλεσε και έκρηξη σε τοπική αποθήκη πυρομαχικών
Πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο μετά από επίθεση ουκρανικού drone, στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η πυρκαγιά προκάλεσε και έκρηξη σε τοπική αποθήκη πυρομαχικών, σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στο Telegram, στην πόλη Βορονέζ, όπου διατάχθηκε, απομάκρυνση κατοίκων.
Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας «εντόπισαν και εξουδετέρωσαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος» νωρίς σήμερα το πρωί, έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Γκούσεφ.
⚡️ Ukrainian drones hit ammunition warehouse (https://t.co/SxmxPNNMG2) in Russia’s Voronezh Oblast, source confirms.
Drones operated by the Security Service of Ukraine (SBU) struck an ammunition and military equipment warehouse in Russia’s Voronezh Oblast overnight on Sept. 7, a… pic.twitter.com/qC0KID9jDy
— John Spectator (@johnspectator) September 7, 2024
Μολονότι «ουδείς τραυματίσθηκε», η πτώση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσε πυρκαγιά στο έδαφος «η οποία επεκτάθηκε σε εκρηκτικά αντικείμενα και σημειώθηκε μια έκρηξη», ανέφερε ο κυβερνήτης χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη φύση αυτών των αντικειμένων ούτε για την έκταση των ζημιών.
Εξαιτίας της πυρκαγιάς, «αποφασίσθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι ενός χωριού» προς γειτονικούς οικισμούς, όπου οι περισσότεροι βρήκαν καταφύγιο σε φίλους και συγγενείς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στο Telegram και παρατηρητές, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τοπική αποθήκη πυρομαχικών.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
- Η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ανασχηματισμός: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία Σχοινά, Τουρνά και Λαζαρίδη στο Προεδρικό Μέγαρο
- Έλενα Χριστοπούλου – Κλέλια Ανδριολάτου: Οριστικό τέλος στη συνεργασία τους -Τι συνέβη – Η ανακοίνωση
- Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τη δράση της σπείρας που χτυπούσε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442