Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλγαρία: Προτεραιότητα της Σόφιας η ταχεία ένταξή της στην ευρωζώνη

Βουλγαρία: Προτεραιότητα της Σόφιας η ταχεία ένταξή της στην ευρωζώνη

Η Βουλγαρία θα συνεχίσει να ακολουθεί την πορεία προς την υλοποίηση αυτής της προτεραιότητας, χωρίς καθυστερήσεις για πολιτικούς ή άλλους λόγους

Είναι προτεραιότητα η ταχεία ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη όταν θα πληρούνται τα κριτήρια, δήλωσε σήμερα η Γιορντάνκα Τσομπάνοβα, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για το ευρώ και το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη.

Η Τσομπάνοβα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Βουλγαρία θα συνεχίσει να ακολουθεί την πορεία προς την υλοποίηση αυτής της προτεραιότητας, χωρίς καθυστερήσεις για πολιτικούς ή άλλους λόγους.

Η Εθνοσυνέλευση θα εγκρίνει κατά προτεραιότητα το νομοσχέδιο για την εισαγωγή του ευρώ

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Οικονομικής Συνεργασίας, στη Βουλγαρία υπό την αιγίδα της αντιπροέδρου Ιλιάνα Γιότοβα, η οποία μετείχε στην τελετή έναρξης των εργασιών νωρίτερα σήμερα.

Η Τσομπάνοβα επισήμανε ότι η ένταξη της Βουλγαρίας στη λέσχη του ευρώ είναι προτεραιότητα για όλη την ευρωζώνη. Σημείωσε ότι η Επιτροπή, μαζί με τις βουλγαρικές αρχές, επεξεργάζονται τις πρακτικές προετοιμασίες για την ομαλή και επιτυχή υιοθέτηση του ευρώ.

Η συμφωνία συνεργασίας για τη μετάβαση στο ευρώ

Στις 12 Απριλίου η ΕΕ και η Βουλγαρία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης και επικοινωνίας σχετικά με τη μετάβαση στο ευρώ.

Η Τσομπάνοβα δήλωσε: «Τώρα η χώρα μας πρόκειται να καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο δράσης και να υπογράψει μια συμφωνία επιχορήγησης, η οποία θα σηματοδοτήσει την έναρξη της πραγματικής υλοποίησης αυτών των δραστηριοτήτων».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Εθνοσυνέλευση θα εγκρίνει κατά προτεραιότητα το νομοσχέδιο για την εισαγωγή του ευρώ, υπενθυμίζοντας ότι στα τέλη Απριλίου η Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου.

Πρόσθεσε ότι η επίμονη εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά του ευρώ στη Βουλγαρία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Η παραπληροφόρηση προκαλεί ανησυχία για το κοινό νόμισμα και απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμησή της, τόνισε.

Sports in

Οι λίγκες και οι παίκτες στα «χαρακώματα» με την FIFA – Επιστολή στην Κομισιόν κατά της ομοσπονδίας

Το κλίμα «μυρίζει μπαρούτι» και οι λίγκες μαζί με την παγκόσμια ένωση παικτών, ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει βάζοντας φρένο στα πλάνα της FIFA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024