Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά ενισχύει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της πόλης και ταυτόχρονα ενδυναμώνει περαιτέρω την περιβαλλοντική συνείδηση της κοινωνίας.
Στη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Πειραιά προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχοντας στη Διεθνή Πρωτοβουλία Φύτευσης Δένδρων «75 UN 75 Trees UNAI SDG7», με σκοπό την ευρύτερη διάχυση της δράσης και την ενεργοποίηση μαθητών από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής.
Η περιβαλλοντική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7”, σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος με τον Ακαδημαϊκό κόμβο των Ηνωμένων Εθνών – Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τα δέντρα ήταν δωρέα από ιδιωτική εταιρία.
Ο στόχος της δεντροφύτευσης
Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν 1500 μαθητές από 15 σχολεία του δήμου και το πρόγραμμα υιοθεσίας να συνεχιστεί για τα δύο επόμενα σχολικά έτη 2024-25, 2025-26.
H Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης στοχεύουν στο να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά περιβαλλοντικές συνέργειες, όπως η υλοποίηση προγραμμάτων δενδροφυτεύσεων, η ενθάρρυνση συμμετοχής τοπικών φορέων και νεανικών ομάδων στην φύτευση δένδρων σε δημοτικούς χώρους, η υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε θέματα όπως η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ενεργειακής φτώχειας.
Στην επόμενη δενδροφύτευση στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς θα προμηθευτεί από το ΚΕΠΑ-ΕΚΠΑ μέσω του Πράσινου Ταμείου άλλα 1000 δένδρα ελληνικής χλωρίδας, με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών του Δήμου Πειραιά για την ουσιαστική επέκταση του αστικού πρασίνου και τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
- Γλαβίνας: Ο Μητσοτάκης κανονικοποίησε το ρουσφέτι, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον δημοκρατική νομιμοποίηση
- Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 2-1: «Βόμβα» από τους «Αγίους», άφησαν εκτός FA Cup τους «κανονιέρηδες» (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]
- Ηρακλής – Άρης 2-3 σετ: Ανατροπή ανόδου οι «κίτρινοι», επέστρεψαν στη Volley League μετά μετά από 10 χρόνια
- Η ιστορία δείχνει πως η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν θα αντισταθεί μέχρι τελικής πτώσης σε μια εισβολή των ΗΠΑ


